Ieri, comisiile de politica externa l-au validat pe scriitorul si criticul literar Nicolae Manolescu pentru postul de ambasador al Romniei la UNESCO. Presedintele Uniunii Scriitorilor a asteptat acest moment aproape 9 luni

In decembrie 2005, Nicolae Manolescu a aflat ca a fost propus ambasadorul Romaniei la UNESCO de catre Ministerul Afacerilor Externe, insa abia ieri comisiile de politica externa din Parlament l-au validat. Pana la numirea de ieri, sef al Delegatiei Permanente pe langa UNESCO a fost Andrei Magheru. Tot in iarna, Manolescu a anuntat ca nu renunta la presedintia Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), ales pe aceasta functie in iunie 2005, pentru ca "o data la doua luni voi veni la Bucuresti" si ca isi poate permite ca prezenta sa continua sa nu fie "indispensabila".

Scriitorul spune ca e curat

Noual ambasador va raspunde de programele UNESCO pentru Romania si va colabora cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO de la Bucuresti. Ieri, in timpul audierii sale de catre parlamentarii din comisiile reunite, Nicolae Manolescu a declarat ca, in cei 45 de ani cat a activat ca profesor universitar, si-a schimbat cartea de munca o singura data, repectiv cand a fost in Senatul Romaniei timp de patru ani, transmite Mediafax.

Legat de deconspirarile intelectualilor, el a tinut sa precizeze ca nu a fost membru al PCR si ca nu a colaborat cu Securitatea. "As minti daca as spune ca am rezistat la cine stie ce presiuni si provocari. Din fericire, nu am fost provocat si nici presat ca sa-mi dau adevarata masura a rezistentei mele, de aceea imi vine destul de greu sa-i judec pe unii care au cedat", a mai spus criticul si istoricul literar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.