Societatea contemporana este sfasiata de probleme, mai ales in domeniul cresterii tinerei generatii. Numai in ultimii 30 de ani numarul tulburarilor psihice la copii si adolescenti a crescut de doua ori - trag un semnal de alarma medicii britanici. Acestia sustin ca unu din 10 copii, cu varste cuprinse intre un an si 15 ani, manifesta simptomele clinice ale unei boli mentale

Concluzia Asociatiei medicilor britanici este trista si ingrijoratoare: in fiecare minut, in lume isi iese din minti, la propriu, un copil. in plus, schizofrenia nu este ca o raceala trecatoare, iar cazurile in masa de dereglari mentale la varste fragede sunt in ultima perioada din ce in ce mai frecvente.

Copiii sunt afectati de orice situatii de criza, de la divortul parintilor pana la certurile conjugale interminabile. insa psihicul micutilor e afectat si de consumul de alcool la o varsta la care ar trebui sa consume doar lapte, de orele in sir petrecute in fata televizorului, precum si de alimentatia incorecta, ce isi spune cuvantul asupra sanatatii mentale a acestora.

in urma unor investigatii efectuate la nivel mondial, s-a constatat ca 9,6% din copiii de varsta prescolara sufera de tulburari alimentare, emotionale si de comportament. Totodata, 12,6% din baieti si 10% din fetite devin, catre varsta de 11-16 ani, candidati reali la rolul de pacient in clinicile psihiatrice.

David Skuse, o somitate in bolile psihice din Marea Britanie, a constatat ca, in ultimele decenii, baietii incep sa consume bauturi alcoolice intr-o perioada timpurie a vietii lor si, ca urmare, devin agresivi, sunt batausi si isi terorizeaza semenii cu un sadism iesit din comun. in schimb, fetitele sunt chinuite de diferite fobii si cad frecvent in depresie.

"Observatiile se refera indeosebi la copii ce au crescut in strada sau la cei provenind din familii vulnerabile din punct de vedere social si material, ori din casele de copii, insa nici copiii din asa-numitele familii bune nu sunt feriti de nebunie", sustine Skuse.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.