Politistii fac, miercuri dimineata, 13 perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Calarasi, Olt si Constanta, fiind vizati 13 membri ai unui grup infractional organizat care ar fi inselat cu peste 1,5 milioane de lei 13 firme, de la care au cumparat bunuri cu file CEC si bilete la ordin false.

Perchezitiile sunt facute de politistii bucuresteni de la investigarea fraudelor, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, iar la finalul acestora suspectii vor fi dusi la audieri.

Potrivit MEDIAFAX, cei 13 membri ai grupului infractional sunt suspectati ca in perioada 2010 - 2012 ar fi cesionat fictiv mai multe "societati fantoma", dupa ce le-ar fi folosit pentru a cumpara fraudulos diverse bunuri, inseland astfel 13 entitati juridice cu peste 1,55 milioane de lei.

"Din datele obtinute de politistii bucuresteni a rezultat ca reteaua infractionala infiinta firme fictive, prin intermediul carora stabileau relatii comerciale cu diferite societati de buna-credinta. In baza acestor relatii, membrii gruparii cumparau diverse bunuri, pentru plata carora emiteau in fals file CEC sau bilete la ordin. Ulterior, atunci cand partile vatamate doreau sa incaseze sumele de bani cuvenite, instrumentele de plata le erau refuzate de catre unitatile bancare, intrucat in conturile mentionate nu existau bani", se arata intr-un comunciat de presa al Politiei Capitalei.

Printre cele 13 firme inselate de membrii grupului infractional este si Arcelor Mittal, de la care acestia ar fi cumparat otel beton, au precizat surse din randul anchetatorilor.

Dupa ce suspectii inselau societatile comerciale, pentru a nu fi identificati si pentru a-si putea continua activitatea infractionala, liderul gruparii demara procedurile pentru cesionarea firmelor, contractele de cesiune fiind intocmite in fals de catre unul dintre membrii retelei infractionale.

Produsele obtinute prin inselarea societatilor de buna-credinta erau introduse in patrimoniul altor firme, cu ajutorul unor documente de provenienta falsificate si vandute ulterior cu respectarea prevederilor fiscale, banii astfel obtinuti fiind investiti in alte operatiuni comerciale licite, membrii gruparii fiind astfel suspectati si de spalare de bani.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.