Cautarea rudelor copiilor de pana la gradul patru, impusa de legea adoptata in aprilie, prelungeste adoptiile.

Un alt motiv este si complexitatea acestui proces, in special adoptarea, scrie rtv.net. In plus, legea veche prevedea un termen de numai 30 de zile pentru schimbarea declaratiilor unor tutori, iar acum termenul este de 60 de zile.

Directorii directiilor de protectie sociala si protectie a copilului din Bucuresti sustin ca acest termen ingreuneaza adoptia.

Se schimba Legea Adoptiilor: Ce se va intampla cu orfanii nostri?

"Sunt cazuri in care unele rude dau declaratia ca nu mai pot sa il creasca pe copil si apoi revin asupra ei si noi asteptam. Constati ca se schimba si iar vor copiii, dar apoi renunta. Noi trebuie sa asteptam pana la 60 de zile si acest lucru treneaza adoptia si luarea unor decizii", a declarat Danut Fleaca, directorul general al Directiei pentru Protectia Copilului din Sectorul 1.

Noua lege a adoptiilor are totusi ca punct forte faptul ca adoptia ca "finalitate a planului individualizat de protectie" se stabileste in maximum 30 de zile de la eliberarea certificatului de nastere pentru copilul a carui nastere a fost inregistrata din parinti necunoscuti.

In Sectorul 4 nu s-a realizat nicio adoptie finalizata dupa noua lege, dar sunt sapte incredintari in vederea adoptiei. Nici nu au crescut solicitarile fata de anii trecuti.

Citeste si:
Lumea in care traim: Copii scosi la vanzare. Cat costa o viata de om?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.