Vanzarea de copii este o practica odioasa, dar des-intalnita in toate tarile unde sistemul de adoptii nu se misca destul de bine sau destul de repede pentru a fi pe placul parintilor doritori.

Maternitatile din Romania sunt pline de copii abandonati. Saracia dezumanizeaza sute de mame an de an. Si condamna tot atatia copii. Nu sunt declarati de parinti, cu greu pot fi adoptati si cresc, inghesuiti, in maternitati, la mila asistentelor.

Oficial, 400 de bebelusi sunt uitati de mame, an de an, in spitale. Centrele de plasament adapostesc in total 60.000 de orfani, care cu greu pot fi adoptati. Si de asta profita vanzatorii de copii. Culmea, comerciantii de suflete sunt chiar asa-zisii lor parinti.

5.000 de lei, atat trebuie sa plateasca acele cupluri care sunt disperate sa obtina un copil, insa sistemul de adoptii nu ii ajuta.

In reportajul realizat de reporterii Observator, se explica cum se procedeaza in Romania in cazul unor astfel de afaceri. Individul identificat de antena3.ro care se afla in pozitia de vanzator este tatal a noua copii, locuieste in satul Rodna din Bistrita Nasaud si a vandut pana acum sase copii.

Barbatul, numit in articol Marin, este pus la punct cu toate dedesubturile care ocolesc legea si este posibil sa colaboreze si cu autoritatile. Din umbra priveste si intermediarul care face legatura intre "producatori" si "clienti": o femeie pe nume Lenuta care nu are mai mult de 25 de ani.

Ea supravegheaza din umbra fiecare vanzare pe care o initiaza. Comisionul ei este constituit dintr-un procent luat si de la parintii vanzatori si
de la cei care cumpara. La randul ei, este insarcinata si deja are clienti pentru pruncul nenascut.

Pentru bani, oamenii vand tot, chiar daca este ilegal si pedeapsa ajunge la 15 ani de inchisoare.

Intr-un oras din Moldova, copiii sunt vanduti pe bani mult mai multi. Un bebelus ajunge si la 100.000 de euro. Implicati in comertul cu prunci sunt parintii, dar si functionarii statului. Pentru fiecare, exista un castig. Copiilor li se sterge urma. Nimeni nu stie unde ajung, daca au fost cumparati de o familie disperata ca legea nu o ajuta sa adopte, sau daca intra pe mana traficantilor.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

In unele spitale din Muntenia, copiii se dau gratis. Prea multi sunt abandonati, prea putini asistenti pot avea grija de ei.

Rusia

In Cecenia, vanzarile se desfasoara cu totul si cu totul diferit, apeland la ajutorul medicilor din sptiale. Acestia le spun pacientelor ca bebelusii lor s-au nascut cu deformari si conving parintii sa renunte la copii.

Bebelusii sunt apoi livrati clientilor, direct din spitale.

Astfel de grupari mai activeaza in orasele Derbent si Mackhachala, relateaza pravda.ru. Pretul copiilor depinde in functie de sex, baietii fiind mai scumpi decat fetele: 16.000 fata de 9.700 de dolari.

Marea Britanie

Sa nu credeti ca in tarile civilizate oamenii ar fi mai putin dispusi sa plateasca pentru un copil si sa comita o infractiune, atunci cand sunt destul de disperati. Doar ca in cazul englezilor, acestia se simte mai bine atunci cand trateaza cu o firma.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

In urma cu cativa ani o clinica din India isi promova serviciile de vanzare de bebelusi nou-nascuti pentru barbatii singuri din Mare Britanie. Nou-nascutii puteau fi cumparati cu 15.000 de lire sterline, iar clinica a avut cel putin 10 clienti, relateaza standard.co.uk.

Rotunda Clinic este de fapt o clinica de parinti surogat, prin urmare, nou-nascutii care se trimit inapoi in Marea Britanie sunt obtinuti cu materialul genetic al clientului care a platit.

Pe de alta parte, acesti clienti nu au fost verificati de lucratori sociali pentru a se afla daca au conditiile necesare pentru a creste un copil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.