Potrivit raportului despre vulnerabilitatea oraselor din tarile membre ale Uniunii Europene fata de incalzirea globala, publicat de Agentia Europeana de Mediu, sudul Romaniei si mai ales Bucurestiul sunt printre cele mai afectate zone din Europa.

Potrivit raportului Agentiei Europene de Mediu, temperatura in Europa a crescut cu 0.3 grade Celsius pe decada, din 1970 incoace, iar numarul de valuri de caldura a crescut in ultimii 20 de ani. Cel putin doua veri din ultima decada, 2003 si 2010, au fost, cel mai probabil, cele mai calde din ultimii 500 de ani in Europa, scrie evz.ro.

Motiv de alarmare? Pamantul traverseaza cei mai caldurosi ani din istorie

Scenariile schimbarilor climatice arata ca vor fi mai multe mega-valuri de caldura - perioade lungi de canicula pe arii extinse, precum in anii 2003 si 2010, in zone dens populate din Europa.

Conform raportului, Europa de sud este cea mai afectata de zilele fierbinti de vara si de noptile tropicale. Specialistii spun ca numarul noptilor tropicale combinate cu zile fierbinti, din viitor, va creste. Temperaturile extreme, precum si durata valurilor de canicula vor creste si ele.

Cum face lumea fata caniculei, in imagini!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.