Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, in calitate de presedinte al Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011 (CCRPL 2011) a solicitat Institutului National de Statistica sa convoace reuniunea CCRPL 2011, pentru data de 14 august.

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor este compusa din reprezentanti ai ministerelor, conform Legii nr. 5 din 9 ianuarie 2008 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 36/2007 privind efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011, precizeaza comunicatul, citat de hotnews.ro.

Recensamant 2011: Ce ne spun datele provizorii?

Mircea Dusa a spus ca reuniunea CCRPL 2011, care trebuie sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului, nu s-a putut reuni pana acum din cauza ca, in urma schimbarii Guvernelor, nu au putut fi desemnati reprezentantii ministerelor in aceasta comisie, respectiv secretarii de stat.

Ministrul a precizat ca in ultimele doua zile a luat masuri ca fiecare minister sa isi desemneze reprezentantul in comisie.

Dusa a precizat ca la reuniunea din 14 august, daca nu vor fi probleme si se va constata ca au fost indeplinite toate conditiile, se va proceda la validarea datelor preliminare ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor 2011.

Dupa validarea datelor preliminare ale recensamantului, vor fi introduse in sistemul electronic fisele de la recensamant, iar in 2013 vor fi anuntate rezultatele finale, a mai spus Mircea Dusa.

"Finalizarea recensamantului se va face odata cu introducerea in sistemuil electronic a tuturor fiselor", a precizat Dusa, citat de MEDIAFAX.

Primele estimari ale INS: Sunt 15 milioane de romani cu drept de vot

1,3 milioane de romani trebuie "taiati" de pe liste pentru a-l demite pe Basescu

Institutul National de Statistica (INS) a transmis in 1 august Curtii Constitutionale ca rezultatele provizorii ale recensamantului din 2011 au fost publicate in 2 februarie 2012, iar cele definitive vor fi facute publice in semestrul al doilea al anului 2013 si ca rezultatele provizorii "nu permit dezagregarea pe grupe de varsta, implicit a populatiei in varsta de 18 ani si peste".

Citeste si:
Rămânem tot mai puțini: Cu cât ar putea să scadă populația României...
Rămânem tot mai puțini: Cu...

"In sistemul statisticii oficiale din Romania nu exista surse de date care sa permita stabilirea numarului cetatenilor romani cu drept de vot, in sensul legislatiei in vigoare, la data de 29 iulie 2012 sau la oricare alta data calendaristica", a aratat INS in raspunsul transmis Curtii Constitutionale.

Ponta: Inregistrarea datelor recensamantului va fi incheiata in 2013

Premierul Ponta a fost deja informat de INS ca abia in 2013 se va finaliza inregistrarea datelor de la recensamant. Cu toate acestea, bugetul pentru procesarea datelor adunate a fost suplimentat de Guvern cu 11,2 milioane lei, fonduri care vor fi alocate in doua transe, respectiv in acest an si anul viitor, relateaza realitatea.net.

In acest an, INS va primi 8,4 milioane lei, iar anul viitor inca 2,7 milioane lei. Din suma totala aferenta acestui an, 5,6 milioane lei vor fi alocate prin rectificarea bugetara, iar restul banilor vor fi asigurati din bugetul INS, prin redistribuire de la cheltuieli de capital.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Citeste si: Cum se "periaza" listele electorale: Afla daca esti vizat de verificari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.