La sediul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, in cadrul unui eveniment la care au participat oficialitati, personalitati culturale, ziaristi, prieteni ai scolii, au fost decernate premiile celei de-a doua editii a Premiilor Jurnalismului de Educatie, competitie desfasurata in colaborare cu Fundatia pentru stimularea creatiei tehnico stiintifice si cu sprijinul SIVECO Romania.

Castigatorii editiei din acest an sunt:

1. TELEVIZIUNE

Adrian Banuta, de la Societatea Romana de Televiziune - TVR Cultural, pentru emisiunile "Citeste cu mine", "Corect" si anchetele culturale "Capidava, satul suspendat in timp", "Refugiatii din fundul Galatiului si "Scoala cu sase elevi"

2. RADIO

Elena Petrescu si Maria Stana de la Radio Romania Cultural, sectiunea initiere, pentru proiectul "Scoala pe ulita"

3. PRESA SCRISA

Dan Lupescu, de la Asociatia Culturala Pro Europa "Lamura", pentru colectia revistei "Lamura" si decupaje din presa scrisa despre "Lamura"

Melania Mandas Vergu, de la cotidianul Gandul, pentru articolele publicate si suplimentul educational

4. CARTE , GRAFICA, FILM

Stefan Marinescu, de la Societatea de Litere si Arte "Placeba" si Euro Generation Club Videle, pentru lucrarile "Parteneriate educationale comunitare", "Romanul adolescentului clar vazator", "Un comando in imperiul fizicii" si "O filiera educationala neolationa in Dublin".

SIVECO Romania a acordat premii la toate sectiunile, in valoare de 4.000 de euro

"Acest eveniment urmareste sa incurajeze doua categorii profesionale special si populate de foarte putini jurnalisti - caci e mult mai usor sa scrii sau sa faci emisiuni despre politica si fotbal -din pacate - decat despre stiinta, tehnologie si educatie. Multumesc companiei SIVECO pentru ca face posibila acordarea acestor recompense pentru jurnalistii de educatie", a declarat domnul Alexandru Mironov, Presedintele juriului.

Viitoarea aderare la Uniunea Europeana pune problema alinierii sistemului de invatamant la standardele europene, atat in ceea ce priveste continutului programelor scolare dar, mai ales a modului de implicare in procesul de predare si invatare - activitati care calculatorul, tehnologia informatiei in special, joaca azi un rol catalizator.

In domeniul proiectelor educationale, expertiza si entuziasmul specialistilor SIVECO Romania au facut posibile adevarate actiuni de pionierat. Platforma de eLearning AeL, aleasa de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii drept coloana vertebrala a aplicatiilor software din cadrul programului de informatizare a scolii romanesti, asigura azi accesul liceenilor din toata Romania la cuceririle tehnologice ale secolului 21.

Peste 750.000 de elevi si profesori au astfel acces la materiale educationale de calitate, premiate si elogiate la nivel mondial. Lectiile AeL au primit recent premiul World Summit Award la sectiunea eLearning, plasand Romania in elita proiectelor monidale de utilizarea IT&C in educatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.