Un nou aeroport in sudul Bucurestilor, terminarea canalului navigabil Bucuresti-Dunare, o sala polivalenta de 16.000 de locuri, o esplanada cu suprafata desfasurata de 500.000 de metri patrati incluzand functiuni de birouri rezidentiale comerciale si culturale, precum si extinderea infrastructurii (canalizare, apa, gaze si drumuri) dincolo de granita administrativa actuala, toate la pretul de 2,8 miliarde euro.

Acestea sunt principalele proiecte pe care primarul general al Capitalei, Adriean Videanu vrea sa le dezvolte in Bucuresti in urmatorii doi ani si pe care le vede realizate in parteneriat public privat.

Proiectul unui nou aeroport situat in partea de sud a orasului a fost justificat de primarul general prin faptul ca zona rezidentiala a Capitalei s-a dezvoltat foarte mult in partea de nord. "In scurta vreme, aeroportul din Otopeni va deveni unul de oras din cauza extinderii zonei rezidentiale in partea de nord. Un nou aeroport in partea de sud a Capitalei se impune avand in vedere ca si autostrada spre Constanta este in apropiere", a declarat Videanu, adaugand ca transformarea Bucurestilor intr-un nod de circulatie va fi benefic pentru oras. "Ganditi-va ca Bucurestii realizeaza 47% din PIB romanesc si au mare nevoie sa asigure transporturi de toate felurile", a explicat Videanu.

Pentru a-si face cunoscute proiectele si pentru atragerea de resurse financiare, Primaria Generala va organiza la World Trade Center in zilele de 14-17 noiembrie prima editie a targului intitulat "Oportunitati de investitii in Bucuresti".

"Vrem sa aducem la Bucuresti toti investitorii straini importanti pentru a le prezenta oportunitatile practice de investitii in Capitala.

La acest targ vom face de exemplu o preselectie a constructorilor pentru Pasajul Basarab, un proiect mare si greu al Bucurestilor. Dupa aceea vom organiza o licitatie publica", a explicat Videanu. Intors recent dintr-o vizita la Moscova, Adriean Videanu a spus ca isi doreste si la Bucuresti o banca de investitii pe proiecte de administratie publica asa cum exista in mai toate capitalele europene, inclusiv la Moscova.

"Banca Moscovei este a patra banca din Rusia si reprezinta suportul financiar in dezvoltarea Moscovei in acest moment", a spus Videanu.

Edilul cere retragerea proiectului zonei metropolitane din Parlament

Edilul Capitalei vrea sa retraga din Parlament proiectul Legii Zonei Metropolitane Bucuresti pe motiv ca a fost facut "pe genunchi", adaugand ca va cere ajutorul unui consultant de specialitate. "Zona metropolitana inseamna in primul rand functiuni si nu neaparat teritoriu. De aceea este extraordinar de important sa rezolvam aceasta problema la nivelul consultantului, nu la vointa unuia sau altuia, care vrea sa infinteze zona metropolitana maine-poimaine", a afirmat primarul Capitalei.

Liniile preorasenesti ale RATB vor fi reintroduse

Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ieri ca PNL va acorda sprijin politic pentru modificarea Legii transportului public. In urma acestei modificari RATB va putea sa-si reia la inceputul anului viitor cele 68 de curse preorasenesti desfiintate in vara acestui an. "Am fost asigurat de directorul RATB ca in trei zile de la modificarea legii si semnarea protocolului cu autoritatile administrative ale judetului Ilfov RATB este logistic pregatit sa reia cursele", a spus Videanu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.