Piata Universitatii din Capitala continua sa fie ocupata de protestatari, care scandeaza lozinci anti-guvernamentale pentru a opta zi, iar in acelasi timp dascalii s-au aflat in fata Ministerului Educatiei solicitand demisia ministrului Daniel Funeriu.

[UPDATE 20.11] In fata TNB, protestatarii de pe trepte scandeaza in cor: "Lasa-ne, Lasa-ne. Marinare, marinare, lasa-ne!". In acest moment, in Piata Universitatii, de ambele parti ale bulevardului Magheru, sunt peste 500 de protestatari. "Veniti in piata si trigati tare ca Romania nu e de vanzare", suna o alta scandare a manifestantilor, potrivit Hotnews.ro.

[UPDATE 19:30] Jandarmii legitimeaza oamenii

Jandarmii au inceput sa legitimeze oamenii la gurile de metrou, potrivit hotnews.ro.

[UPDATE 18:01] Numarul protestatarilor creste

Gandul.info scrie ca in Piata Universitatii se afla 500 de persoane.

[UPDATE 17:42] Ce scandeaza protestatarii

Manifestantii scandeaza "Jos Basescu" si "Monarhia salveaza Romania" si au afisau bannere pe care scrie, printre altele, "Basescu egal Ceausescu", "Basescu si Boc v-au mintit, romanii au saracit", "Diaspora, trezeste-te", "Fie iarna, fie vara, pana pleci noi stam afara", "Romani, toata tara va asteapta in Capitala", "Nu mai putem rabda pana va judeca istoria, semnat Ciumpalacii", "Ciumpalaci din toate tarile, uniti-va", "Pierdut clasa politica, o declar nula", "Vai de tine Romania, stat de drept in agonie, condusa de mitocani, de slugoi si hotomani", "Traian, lasa-ne, du-te pe insula Elena", "Schimb salariul de profesor cu salariul de parlamentar (spaga inclusa)", "Pierdut guvern si presedinte, ii declar nuli", scrie mediafax.ro.

[UPDATE 17:04] Protestele sunt pasnice

Protestele din Piata Universitatii se mentin pasnice, iar traficul din zona nu este perturbat de manifestatii.

[UPDATE 16:40] Majoritatea protestatarilor sunt persoane in varsta

Majoritatea protestatarilor din Piata sunt oameni in varsta, o parte dintre ei fiind si fosti revolutionari. Bannerele manifestantilor sunt diverse, unele cer demisia guvernului in timp ce altele cer renuntarea la taxa auto, scrie HotNews.ro.


In jurul orei 14:20, in fata Teatrului National se aflau circa 150 de persoane care scandeaza impotriva presedintelui Basescu, potrivit realitatea.net. La miting sunt asteptati astazi doctorii, profesorii si un grup de suporteri.

In fata Ministerului Educatiei peste 100 de profesori au cerut demisia ministrului Daniel Funeriu. "Vai de tine Romanie/ Stat de drept in agonie/ Condusa de mitocani, de slugoi si hotomani/ Noi avem nevoi/ Viermii sunteti voi/ Ati tot furat/ Nu v-ati saturat?", "Suntem profesori si dorim sa educam, nu sa cersim", sunt alte mesaje afisate de protestatari pe pancarte.

Citeste si:
Se modifică structura anului școlar 2024-2025
Se modifică structura anului...

Sindicalistii au adus mai multe baneere cu imagini, una dintre ele infatisandu-l pe Boc cu coasa adresandu-se Mortii: "Vezi cucoana? asa se face", sau alta care ii arata pe Boc si pe Funeriu care sapa mormantul unde pun sicriul pe care scrie Invatamantul, iar Basescu le spune "Mai cu spor, mai cu spor", potrivit MEDIAFAX.

Astazi, ministrul Elena Udrea a declarat ca nemultumirile oamenilor sunt absolut justificate. Ea a precizat ca manifestantiile din ultimele zile sunt proteste la adresa actualei guvernari, dar si a politicienilor care au condus Romania in ultimii 20 de ani.

Afla ce s-a intamplat in cea de-a saptea zi de proteste din Capitala.

Citeste si:
Nu doar romanii vor demisia lui Basescu

Ecoul protestelor, in presa straina: "Cele mai grave din ultimii 20 de ani"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.