USL a profitat de sentimentele anti-Basescu pentru a organiza propriul miting de protest, pornind cu cateva mii de participanti de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei.

[UPDATE 23:28] Multimea a fost dispersata

Tot mai putini manifestanti se afla in Piata Universitatii, iar traficul rutier din zona a fost reluat.

[UPDATE 23:18] Mai multi tineri au fost ridicati

Mai multi tineri au fost ridicati de jandarmi si dusi la dube. Hotnews.ro scrie ca toate gurile de metrou de la Piata Universitatii au fost inchise, circulatia e si ea inchisa la Piata Universitatii.

[UPDATE 22:57] Spiritele par sa se fi calmat

Cele doua cordoane de jandarmi au venit unul spre celalalt si i-au prins la mijloc pe tinerii violenti. Practic, jandarmii controleaza acum Piata Universitatii, scrie HotNews.ro.

[UPDATE 22:49] Au inceput violentele

Un grup de protestatari au inceput sa arunce cu pietre, sticle de plastic cu jandarmi, iar gardurile despartitoare au fost rupte. Se pare ca jandarmi doar asteapta un ordin pentru a linisti spiritele, potrivit declaratiilor de la Realitatea TV.

[UPDATE 22:38] Numarul protestatarilor scade simtitor

Realitatea.net scrie ca numarul protestatarilor din Piata Universitatii a scazut simtitor, dupa ce multi dintre cei ajunsi aici de la mitingul USL au plecat, noteaza Mediafax. In Piata Universitatii se mai aflau in jurul orei 22.00 aproximativ o mie de oameni.

[UPDATE 20:45] Contradictie in privinta numarului de protestatari

Ioan Dascalu, secretar de stat in cadrul MAI, a declarat ca in Piata Universitatii se afla in prezent 1.500 de protestatari. In acelasi timp, secretarul de stat a tinut sa precizeze in cadrul declaratiei pentru presa ca jandarmii si politistii nu vor interveni in forta in seara aceasta, cu conditia ca protestul sa ramana pasnic.

Conform realitatea.net, in Piata Universitatii ar protesta in momentul de fata 2.500 de indivizi.

[UPDATE 20:19] Au fost aprinse fumigene

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Un grup de suporteri ai echipelor de fotbal, prezenti in Piata Universitatii, au aprins fumigene. Asociatia Suporterilor Romani si-a anuntat prezenta la manifestatiile de protest, insa a dat asigurari ca violentele de duminica nu se vor repeta, potrivit gandul.

[UPDATE 19:19] Sunt peste 2.000 protestatari in Piata Universitatii

Gandul.info scrie ca in Piata Universitatii sunt peste 2.000 de manifestanti. Politia Rutiera a blocat accesul spre Piata Unirii dinspre Bd. Tineretului, in intersectia de la Liceul Gh. Sincai.

Puteti urmari imagini live de la Piata Universitatii aici.

[UPDATE 19:07] Trei protestatari au fost retinuti

Realitatea TV informeaza ca trei dintre participantii la protest au fost retinuti. Traficul este blocat acum pe Bd. Balcescu pana la Sala Dalles si a fost reluat dinspre Bd. Carol spre Bd. Regina Elisabeta, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

[UPDATE 18:47] Piata Universitatii in haos

Cele doua grupuri de protestatari s-au unit si provoaca haos in Piata. Traficul este complet blocat, iar gardurile amplasate de jandarmi au fost rupte. Nu au erupt violente, iar jandarmii si politia inconjoara zona.

[UPDATE 18:30] Bulevardul Magheru, blocat pe sensul spre Universitatii

Grupuri masive de protestari au blocat bulevardul Magheru pe sensul spre Piata Universitatii. Politia rutiera nu a depus nici un efort sa opreasca manifestanti. Intre timp, traficul in zona Pietii Victoriei a fost deblocat, cu exceptia bulevardului Lascar Catargiu.

La Piata Universitatii s-au adunat deja 1500 de oameni si multi altii sunt pe drum. 1000 de protestari se afla in fata Teatrului National si 500 la fantani.

[UPDATE 18:15] Protestatarii au blocat bulevardul Lascar Catargiu

Un grup foarte mare de participanti au plecat spre Universitatii alegand ruta bulevardului Lascar Catargiu. Ca urmare au blocat traficul, iar jandarmii si politia furnizeaza escorta, potrivit Realitatea TV.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

[UPDATE 18:00] Protestarii de la Arcul de Triumf se despart

Mitingul USL a avut autorizatie doar pentru zona Kiseleff si doar pana la ora 18:00. Nu s-a luat nici o masura fata de protestatari, care s-au despartit. O parte s-au strans in fata Guvernului si o parte se indreapta spre Piata Universitatii. Oficial la Arcul de Triumf au scandat 7.000 de oameni, deci este posibil ca in Piata Universitatii sa se stranga din nou mii de oameni.

Conform spuselor USL, s-ar fi strans 20.000 de oameni.

[UPDATE 17:17] Crin Antonescu vorbeste, iar in Piata Victoriei nu se circula

Pana sa ajunga Crin Antonescu pe scena sa-si spuna discursul, cateva sute de oameni au ocupat Piata Victoriei. Traficul este complet blocat in aceasta zona. Astfel se incalca protocolul stabilit de organizatori cu Primaria Capitalei, contraventie pedepsita cu amenda.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

[UPDATE 17:10] Discursuri in lant cu lesinuri in fundal

In timpul discursului sustinut, Sorin Rosca Stanescu a anuntat ca se va inscrie in PNL. A urmat un discurs din partea lui Remus Cernea, apoi Daniel Constantin (presedinte Partidului Conservator) si in cele din urma Victor Ponta.

Momentan protestul a ajuns la cifra de 7.000 de participanti.

[UPDATE 16:30] Desteapta-te romane!

Multimea de protestatari a cantat imnul Romaniei, dupa care actorul Mircea Diaconu (parlamentar PNL) a tinut un discurs scurt.

[UPDATE 16:20] 6.000 de protestari si un nou venit

Numarul manifestantilor la evenimentul USL a ajuns la 6.000. Calin Popescu Tariceanu, fostul prim-ministru, s-a alaturat mitingului.

[UPDATE 16:00] 5.000 de protestatari

Numarul aproximativ al participantilor la miting a crescut la 5.000. Tocmai a sosit si un grup mare de simpatizanti PSD dinspre bd. Constantin Prezan. Numarul real este greu de estimat, relateaza hotnews.ro.

[UPDATE 15:50] Ponta si Mazare au sosit la manifestare

Victor Ponta, liderul PSD a ajuns la protest. De asemenea, Radu Mazare, primarul Constantei, a sosit cu reprezentantii sai la Arcul de Triumf. Primarul are incredere in forta miscarii anti-Basescu.

"Protestele daca tin si azi, si maine, si poimaine si tot tin nu pot sa nu duca la o finalitate. Mubarak a ajuns sa plece si Gaddafi a ajuns sa plece. Nu se poate altfel", a declarat Radu Mazare pentru Realitatea TV.

Manifestantii au inceput sa vina in Piata Universitatii dupa ora 13.00. Potrivit situatiei inregistrate pana la ora 15.00 de Jandarmeria Bucuresti, in Piata Universitatii sunt aproximativ 200 de persoane, in timp ce la Arcul de Triumf s-au adunat in jur de 4.000 de oameni, pentru protestul USL, potrivit MEDIAFAX.

Mitingul pentru libertate, dupa cum a fost denumit, incepe la ora 15.30 cand manifestantii pleaca in mars pe Soseaua Kiseleff, pana in apropierea sediului Guvernului, unde raman pentru miting pana la 18.00.

Partidul National Liberal, cel care a cerut autorizarea protestului, a anuntat ca la marsul si mitingul care au loc joi participa 10.000 de persoane din Bucuresti si din provincie.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca exista "varianta" ca participantii la mitingul organizat de USL sa plece, ulterior, spre Piata Universitatii, pentru a se alatura manifestantilor de acolo.

Vasilescu a subliniat ca liderii USL nu se vor deplasa dupa miting in Piata Universitatii, avand un program prestabilit.

Pentru a preveni incidente neplacute,vanzarea bauturilor alcoolice a fost interzisa in zona delimitata de Piata Romana, Piata Victoriei si Parcul Herastrau. Apoi intre 20 si 23 ianuarie, restrictia se limiteaza la o perimetru de 1000 de metri in jurul Pietii Universitatii. La ora actuala, traficul pe soseaua Kiseleff a fost oprit si va ramane astfel pana la ora 19:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.