Protestele din Romania evidentiaza situatia din ce in ce mai dificila din Europa, pe fondul masurilor dure de austeritate, relateaza presa internationala, notand ca protestele din Romania continua, fiind cele mai ample din ultimii zece ani.

"Protestele violente din Romania evidentiaza situatia din ce in ce mai dificila" din Europa, comenteaza postul ABC News, notand ca Romania se confrunta cu cele mai grave proteste din ultimul deceniu.

"In fostele state comuniste care acum sunt membre UE, starea de frustrare este in crestere din cauza stagnarii economice si guvernarilor ineficiente, izbucnind proteste de strada si aparand o stare de impredictibilitate care risca sa puna in pericol cresterea economica si stabilitatea pe continentul european", explica postul american de televiziune, conform MEDIAFAX.

"Romanii nu sunt oameni violenti. Dar aceasta perceptie s-ar putea schimba in conditiile in care protestele nu dau semne ca s-ar diminua. Bucurestiul se confrunta cu cele mai grave violente din ultimii 20 de ani, protestatarii incendiind cauciucuri si batandu-se cu fortele de ordine, zeci de persoane fiind ranite", scrie The Economist.

"Mii de romani au participat la un mars in Bucuresti, joi, pentru a cere demisia Guvernului ca urmare a masurilor de austeritate", relateaza agentia Associated Press.

"Mii de romani s-au adunat la Bucuresti joi pentru a cere demisia Guvernului, dupa o saptamana de proteste separate fata de masurile de austeritate care uneori au degenerat in violente. Politia a comunicat ca 7.000 de persoane au participat la marsul organizat de USL pentru a cere demisia premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu. Manifestantii au pornit in mars de la Arcul de Triumf spre sediul Guvernului, scandand Jos Basescu si comparandu-l pe presedinte cu fostul dictator comunist Nicolae Ceausescu", scrie Reuters.

"Cine sunt indignatii de la Bucuresti?", titreaza ziarul Le Monde, notand ca, "de o saptamana, mii de persoane din toate categoriile sociale, protesteaza la Bucuresti si in alte orase, denuntand masurile de austeritate si coruptia".

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.