Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Marius Petcu la sapte ani de inchisdoare cu executare, acestuia fiindu-i, totodata, interzise unele drepturi pentru o perioada de zece ani.

Fostul lider sindical trebuie sa-i restituie lui Petre Scrieciu suma de 1.398.400 lei
De asemenea, Petcu trebuie sa dea 15.000 de lei cheltuieli judiciare. Decizia poate fi atacata cu apel.

Marius Petcu a fost eliberat din arest in 20 iunie, ca urmare a deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar, potrivit MEDIAFAX.

"In privinta inculpatului (Marius Petcu, n.r.) nu rezulta si nu s-a facut nicio dovada ca ar impiedica buna desfasurare a procesului penal, prin sustragerea sa, prin influentarea participantilor procesuali in declaratiile lor - chiar daca in cauza sunt de audiat martorii stabiliti prin rechizitoriu - ori ca ar putea comite noi infractiuni", se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care Petcu, acuzat de luare de mita in forma continuata, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar.

Petcu a stat in arest preventiv din 31 martie, el fiind prins, in 24 martie, luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

In 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

De asemenea, in 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, sustin procurorii DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.