Marius Petcu a introdus, practic, in buzunarul propriu, cotizatiile membrilor de sindicat, "platite din salarii mici", cand a achitat lucrarea atribuita firmei lui Scrieciu. Aceasta fapta tulbura grav opinia publica, sustin procurorii care au instrumentat cazul.

Potrivit procurorilor, "calitatea si pregatirea profesionala a lui Petcu sunt aspecte care "imprima faptelor comise un grad de pericol social deosebit de grav".

"Actiunile infractionale derulate au fost de natura sa creeze, practic, imaginea unei «pozitii omnipotente» a inculpatului, aceea de lider sindical, in care siguranta obtinerii unui beneficiu se fundamenta pe posibilitatea de liber arbitru si de dispunerea dupa vointa proprie de fondurile institutiei pe care o reprezenta inculpatul", mai spun procurorii, potrivit MEDIAFAX.

  • Curtea de Apel Bucuresti, de partea lui Petcu

Asertiunile acestora nu au fost insa insusite de instanta Curtii de Apel Bucuresti care a judecat cererea de arestare preventiva a lui Petcu, judecatorul apreciind ca pericolul pentru ordinea publica "trebuie sa fie actual, in sensul de a impune, ca necesara, privarea, de indata, de libertate, a unei persoane".

Judecatorii sustin faptul ca gravitatea faptelor "nu reprezinta unicul criteriu de apreciere asupra necesitatii arestarii preventive".

Pe de alta parte, procurorii au sustinut ca, din interceptarile telefonice obtinute, ar reiesi faptul ca Petcu urma sa comita si alte fapte similare. Nici aceasta sustinere nu a fost insusita de judecatorul Curtii de Apel Bucuresti
.

In data de 24 martie, liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost prins luand mita de 40.000 de euro, o parte din banii ceruti omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov. Petcu a fost retinut la acea vreme de procurorii anticoruptie, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 25 martie, ca liderul sindical poate fi cercetat in libertate.

Citeste si: Banii lui Petcu, marcati de procurorii DNA cu termenul "mita"

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.