ANI cere comisiei de specialitate a Curtii de Apel Bucuresti sa verifice averea lui Marius Petcu, dupa ce a constatat ca acesta nu poate justifica aproximativ 725.000 de euro din perioada in care a fost presedinte al Federatiei Sanitas si al CNSLR-Fratia.

Inspectorii de integritate au constatat, in urma evaluarii incepute in 29 noiembrie 2010, ca exista o diferenta de 3.024.615 lei (aproximativ 725.312 de euro) intre averea dobandita si veniturile realizate de Marius-Grigore Petcu, presedinte al Federatiei Sindicale Sanitas din Romania in perioada 17 septembrie 2004 - 1 aprilie 2011 si al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia, intre 28 septembrie 2000 si 1 aprilie 2011, se arata intr-un comunicat de luni al Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Veniturile de natura salariala, realizate in perioada supusa evaluarii de catre domnul Petcu Marius-Grigore, impreuna cu sotia sa, doamna Petcu Claudia, au fost in cuantum total de 1.250.752 lei", a precizat ANI.

In aceste conditii, ANI a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de Marius Petcu in perioada exercitarii functiei de presedinte al Federatiei Sindicale Sanitas si al CNSLR-Fratia, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, ANI a dispus sesizarea Primariei Sectorului 4 Bucuresti, in vederea aplicarii dispozitiilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, intrucat suprafata imobilului detinut in Bucuresti, declarata organului fiscal in vederea impozitarii, este mai mica cu 178 de metri patrati decat cea rezultata din expertiza tehnica extrajudiciara, fapt care a determinat un calcul eronat al impozitului pe cladire.

Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnific


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.