Liderul sindical Marius Petcu a fost arestat preventiv dupa ce a fost prins luand mita 40.000 de euro.

  • Marius Petcu a fost trimis in judecata pentru luare de mita, in forma continuata, potrivit DNA

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu a primit de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre acea societate a unui contract de executie lucrari.

Pretul negociat al contractului era de 9.234.570 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.
De asemenea, in 1 februarie, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeasi persoana denuntatoare, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de circa 535.165 lei.

Banii lui Petcu, marcati de procurorii DNA cu termenul "mita"

Petcu a fost prins in flagrant delict pe 24 martie, dupa ce a primit cu titlu de mita de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentand transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.
In ziua urmatoare, Curtea de Apel Bucuresti a respins propunerea procurorilor, de arestare preventiva a acestuia pe termen de 29 de zile. Pe 31 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul DNA si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Marius Petcu. Dosarul a fost trimis instantei Tribunalului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.