Aproximativ 5% dintre romani declara ca nu au fost recenzati, iar alti 4% spun ca nu au raspuns intrebarilor de la Recensamant pentru ca nu au fost acasa, potrivit unui studiu cu privire la atitudinile si perceptiile populatiei fata de Recensamantul Populatiei si al Locuintelor 2011, realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie IRES.
Concluziile studiului IRES:
  • Mai mult de jumatate dintre romani nu stiu care este institutia responsabila pentru organizarea Recensamantului. Astfel, 57% dintre romani nu au stiut sa raspunda la intrebarea referitoare la institutia care este responsabila cu organizarea Recensamantului Populatiei si al Locuintelor 2011, 15% spunand ca Primaria este responsabila, iar 8% ca Guvernul are acest lucru in sarcina sa. Doar 15% au raspuns corect la aceasta intrebare, spunand ca Institutul National de Statistica este responsabil cu organizarea recensamantului, informeaza Mediafax.ro.

  • Cel mai corect informati in aceasta privinta sunt barbatii, respodentii din mediul urban si cei cu varsta intre 55 si 65 de ani.

  • Doar 90% dintre respondenti au fost vizitati de catre un recenzor.

  • 99% dintre romani au auzit despre recensamant, ceea ce arata ca a fost un eveniment cu o notorietate foarte puternica.

  • Televiziunea este mediul de comunicare prin care cei mai multi respondenti (67%) au auzit de Recensamant, alti 16% dintre cei intervievati declarand ca au aflat despre Recensamant chiar de la recenzorul care i-a vizitat.

  • Aproape 7 din 10 romani cred ca Recensamantul este util si foarte util.

  • 5% dintre romani declara ca nu au fost recenzati, iar alti 4 la suta spun ca nu au raspuns intrebarilor de la Recensamant pentru ca nu au fost acasa. Cei mai multi intervievati care nu au fost vizitati de un recenzor se plaseaza in categoria 18-35 de ani.

  • 12% dintre cei chestionati nu au raspuns ei insisi la intrebarile cuprinse in formularele de Recensamant.

  • 93% dintre intervievati au declarat recenzorului CNP-ul.

  • 15,5% dintre romani au declarat ca Recensamantul a fost foarte prost organizat, iar 24,1% destul de prost organizat.

In perioada 20-31 octombrie
au fost inregistrate 8.387.153 de locuinte si 19.599.506 de persoane, numar care include persoanele prezente, temporar absente sau plecate pentru o perioada indelungata din gospodaria din care fac parte, a informat INS intr-un comunicat de presa.

Organizarea recensamantului, alt capitol la care Romania sta foarte prost


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.