Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia studentilor, in anul universitar 2011 - 2012, un numar de 5.354 locuri in caminele proprii, cazarile urmand sa fie facute in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie, informeaza, vineri, Universitatea Bucuresti.

Universitatea Bucuresti precizeaza intr-un comunicat ca distributia locurilor de cazare s-a facut catre facultati tinand cont de principiul proportionalitatii, in functie de numarul de studenti inscrisi finantati de la buget

  • Cum are loc repartitia?
Repartizarea studentilor fiecarei facultati in camin se face de catre o comisie pe facultate, coordonata de prodecanul cu probleme studentesti.

Conform metodologiei de cazare, la evaluarea si aprobarea cererilor de cazare, Comisia va avea in vedere drept criterii performantele profesionale si situatia sociala/materiala a studentului.

Media minima pentru a obtine un loc de cazare
din partea Facultatii este stabilita de Consiliul Facultatii la propunerea Comisiei, iar aceasta medie trebuie obtinuta pana la sfarsitul sesiunii de toamna.

"Aceste norme se impun obligatoriu, ramanand la latitudinea comisiei de cazare sa stabileasca conditii suplimentare ca de ex: continuitatea pe loc, media minima pentru acordarea dreptului de cazare. Pentru studentii etnici romani, situatiile se vor examina cu atentie, cererile putand fi respinse numai in cazul unor situatii profesionale extrem de slabe. La criteriul social se incadreaza studentii orfani de unul sau ambii parinti, cei proveniti din centre de plasament sau din plasament familial, precum si studentii cu situatii sociale dificile", precizeaza Universitatea Bucuresti.

  • Cine primeste cazare in anul universitar 2011-2012?

Pot primi cazare in caminele Universitatii Bucuresti, studenti romani din cele trei cicluri de studiu (licenta, master, doctorat) si studenti de etnie romana, bursieri ai statului roman pentru care Universitatea din Bucuresti s-a angajat sa asigure cazare. In limita locurilor ramase, comisia de cazare mai poate aproba cazarea cadrelor didactice tinere.

Tariful de cazare lunar va fi stabilit de catre Serviciul Social, in functie de costurile legate de acoperirea utilitatilor, de salarizare a personalului, de intretinere si reparatii curente ce revin pentru un loc de cazare, diferentiat pe grad de confort si subventia acordata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Plata tarifului de cazare se face lunar la administratia caminului intre datele de 20 si 30 ale lunii in curs, cu exceptia lunii octombrie, care se plateste in momentul cazarii. Pentru neplata tarifului de cazare in termenul mentionat, se percepe o penalizare de 0,5 la suta la suma datorata, pentru fiecare zi de intarziere. Neachitarea sumei in termen de 90 de zile se sanctioneaza cu evacuarea din camin, in conditiile stabilite de Biroul Senatului Universitatii, pentru acoperirea pagubelor produse in camine.

Citeste si:
SNSPA oferă cazare pentru refugiații din Ucraina
Şcoala Naţională de Studii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.