Soferii RATB au iesit, vineri noapte, pe toate cele 23 de trasee de autobuze, iar la sediul regiei continua discutiile cu delegatia soferilor care au declansat protestul spontan, nemultumiti ca au fost retrase cursele speciale care ii aduceau la serviciu si ii duceau acasa la terminarea programului.

Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) au anuntat ca, in prima zi de la introducerea transportului public de noapte, autobuzele au iesit pe toate cele 23 de trasee care fac legatura intre centrul Capitalei, respectiv Piata Unirii, si marginile orasului.

Astfel, incepand de vineri noapte, autobuzele RATB circula intre orele 23.00-1.00 si 5.00-6.00 la un interval de 30 de minute si intre orele 1.00-5.00 la 60 de minute. Cele 23 de trasee vor avea terminalul central la Piata Unirii, iar pretul unei calatorii cu autobuzele de pe aceste linii este de 1,3 lei. [Bucurestiul va avea transport public de noapte]

  • Introducerea traseelor de noapte i-a nemultumit pe unii soferi ai RATB, pentru ca, spun ei, odata cu aceasta au fost retrase cursele speciale care ii aduceau la serviciu si ii duceau acasa la terminarea programului. Aproape 300 de soferi si vatmani au venit, de vineri dupa-amiaza, sa protesteze la sediul regiei.

Conducerea RATB a discutat mai multe ore cu o delegatie a soferilor care au declansat protestul spontan si au venit la sediul Regiei pentru a cere mentinerea curselor speciale pentru transportul angajatilor.
Reprezentantii Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti sustin ca soferii RATB nu au fost informati in prealabil cu privire la decizia conducerii regiei de a infiinta cele 23 de trasee de noapte cu autobuzul. [Greva spontana la RATB. Afla ce autobuze nu mai circula]

Purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu, a declarat pentru MEDIAFAX ca transportul angajatilor nu este prevazut in contractul colectiv de munca.

Brandusa Raeceanu a spus ca in urma protestului spontan al unor angajati ai regiei nu au fost blocaje pe liniile RATB. Ea a precizat ca s-au retras la depouri unii vatmani de pe liniile tramvaielor 32 si 41, precum si unii soferi de pe autobuzele liniei 300, fara a fi inregistrate blocaje in circulatia mijloacelor de transport.

Conducerea RATB le multumeste angajatilor care "au inteles sa-si respecte indatoririle de serviciu" si care prin activitatea lor au aratat "respect fata de bucuresteni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.