O parte din soferii de autobuz si vatmanii de tramvai au oprit lucrul vineri.
Soferii sunt nemultumiti de faptul ca Regia a decis sa elimine cursele speciale care ii aduceau la prima ora a diminetii, la munca, la autobaza.

"Nu este vorba de faptul ca s-a bagat transportul pe timp de noapte (desi soferii RATB nu stiau despre aceste curse, potrivit 9AM). Este vorba despre faptul ca noi nu avem cu ce sa ajungem la munca sau sa ne aduca acasa noaptea. Baietii de la Vatra se retrag, Dudestiul s-a retras, Bujorenii la fel. 102 nu mai circula, Titanul s-a retras", a declarat pentru Realitatea.net unul dintre soferii RATB.

Tramvaiele de pe linia 41 au fost oprite, troleibuzele de la depoul din Vatra Luminoasa s-au retras de pe traseu, ca si soferii liniei 102.



"Cateva autobaze au incercat sa isi retraga masinile din traseu, dar nu exista vreo notificare privin o greva, iar cei care nu respecta legislatia cu privire la greva vor suporta rigorile legii", a declarat pentru B365.ro Adrian Crit, directorul RATB. "E pacat ca din cauza a 100 de oameni sufera Bucurestiul", a mai spus Crit, referitor la cei pe care ii considera agitatori.

Decizia de eliminare a curselor speciale pentru soferi a fost luata din cauza costurilor mari pe care le generau aceste curse speciale pentru soferi: numai pentru a duce soferii RATB la o autobaza se cheltuiau 40.000 de euro pe luna, au declarat surse din Regie pentru B365.ro. In plus, la unele autobaze, existau curse speciale pentru soferi care strabateau 80 de kilometri prin Capitala, doar pentru doi conducatori auto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.