Salariile angajatilor Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) sfideaza criza,majoritatea castigand lunar peste 1.000 de euro brut.

Potrivit site-ului RATB, in luna noiembrie 2010, veniturile brute ale soferilor au fost si de peste 1.000 de euro, ale soferilor de troleibuze de 4.064 de lei iar ale vatmanilor de 4.269 de lei.

Potrivit aceleiasi surse, un medic angajat de RATB a inregistrat in luna noiembrie venituri salariale brute de 8.252 de lei, o asistenta medicala de 3.653 de lei, un ospatar de 2.078 de lei iar o bufetiera de 1.461 de lei. Un vatman castiga 5.468 de lei, un sofer de troleibuz 4.860 de lei si sofer de autobuz 5.207 de lei.

Un controlor de bilete a obtinut venituri de 1.763 de lei, un mecanic, de 4.215 lei, un paznic, de 2.353 de lei, un portar, 1.907 lei, iar un maistru si de 2.938 de lei.

Pe lista mai figureaza inginerii cu venituri brute si de 4.088 de lei, tehnicienii, cu 2.633 de lei, casierii, cu 2.994 de lei sau ingrijitorii, cu 1.224 de lei.

La solicitarea ziarului gandul, RATB, prin biroul de presa, ne-a precizat ca "drepturile salariale ale angajatilor sunt stabilite prin Contractul Colectiv de Munca, aprobat la nivelul RATB". Mai mult am aflat ca veniturile din luna noiembrie sunt similare si altor luni din anul 2010.

  • Sindicalistii din Transporturi resping informatiile legate de nivelul salariilor la RATB

Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti respinge informatiile mediatizate privind salariile angajatilor RATB si sustine ca un sofer are un venit de maxim 2.200 de lei, la care se adauga insa o indemnizatie pentru cei care pleaca in concediu, situatie intalnita lunar in cazul a 10% din salariati, relateaza MEDIAFAX.

"In conditiile in care acesta pleaca in concediu, beneficiaza de o indemnizatie care dubleaza venitul salarial pe luna respectiva. Cum in fiecare luna, aproximativ 10% din salariati sunt in concediu de odihna, este cat se poate de clar ca nu putem vorbi despre «salarii nesimtite». In ceea ce priveste celelalte categorii profesionale, acestea sunt in raport cu activitatea prestata si sunt sub nivelul conducatorului auto"
, potrivit sursei citate.
Citeste si:
Doi turisti straini au fost amendati de controlorii RATB: Au spus...
Doi turisti straini au fost...

Declaratiile directorului general al RATB, prin care solicita majorarea de tarif a biletului de calatorie, nu are nicio legatura cu salariile angajatilor Regiei, ci ea este justifica de cresterea pretului la carburanti, intretinerea parcului auto, reducerea subventiei alocate de Primarie, subventie ce are ca scop mentinerea unui tarif accesibil, precum si acordarea de reduceri sau gratuitati anumitor categorii sociale.

"Suntem nevoiti sa facem aceste precizari fata de reactiile aparute la adresa salariilor conducatorilor auto din RATB, care ne semnaleaza o amplificare a agresiunilor verbale indreptate impotriva lor, total nemeritate, tinand cont de importanta muncii lor, de responsabilitatea si riscurile la care sunt supusi in fiecare zi", potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.