Sistemul ADAS se intoarce. Daca la nivel politic se va accepta, pana la finalul anului vom plati asigurare obligatorie pentru locuinte. "Acum se discuta la Ministerul Administratiei si Internelor amanuntele legate de sumele implicate, dupa care va fi promovat un proiect de lege. Ramane dupa aceea ca responsabilii politici sa decida", ne-a declarat Mihail Tecau, secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Pentru ca varianta initiala de asigurare pe regiuni, in functie de riscurile existente stabilite de autoritatile locale, a fost abandonata, in locul acesteia s-a decis sa se adopte o asigurare obligatorie la nivel national. "Ca sa fie o polita ieftina, un pret bun pentru toata lumea, va fi o singura asigurare care sa acopere patru riscuri: inundatii, cutremur, alunecari de teren si furtuna puternica. In plus, sunt zone in care locuitorii sustin ca nu exista riscuri, dar nu se stie niciodata ce apare, asa cum s-a intamplat si cu inundatiile din mai multe orase mari", a mai spus Tecau.

El a precizat ca mai trebuie stabilita subventia de care vor beneficia cei cu venituri mici, dar care va fi oricum diferentiata. Sumele respective vor fi virate de stat direct firmelor de asigurari. Probleme mai apar cand este vorba de casele deja inundate si de cele cu risc foarte mare de prabusire (cu bulina rosie).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.