Un copil de noua ani care a ajuns la spital cu mana fracturata a murit, in urma unei infectii generalizate. Ministerul Sanatatii a deschis o ancheta privind acest caz. Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Slatina, Roxana Dragomir, si directorul medical al unitatii, Alina Chiriac, au fost eliberati din functie, duminica, printr-un ordin al ministrului Sanatatii.

Celor doua persoane din conducerea spitalului li s-a imputat faptul ca nu au raportat incidentul Directiei Judetene de Sanatate Publica si Ministerului Sanatatii si ca au ascuns anumite aspecte legate de derularea evenimentului.

O comisie de la Ministerul Sanatatii a ajuns la Slatina, duminica dupa-amiaza, pentru a face cercetari in urma carora sa stabileasca vinovatii pentru moartea baiatului de 9 ani care a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta cu o fractura deschisa de antebrat, informeaza corespondentul NewsIn.

Comisia este alcatuita din trei medici specialisti si un jurist. Aceasta va ancheta modul in care personalul medical de la sectiile Ortopedie, Chirurgie infantila si ATI si-au facut datoria in ceea ce priveste acordarea asistentei medicale necesare copilului din Serbanesti. Baiatul, in varsta de 9 ani, a murit in urma unei infectii generalizate, dupa ce a primit ingrijiri medicale pentru o fractura de antebrat stang.

Inainte de a incepe audierea medicilor care l-au tratat pe copil si a personalului medical, membrii comisiei de la minister au avut o discutie cu managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Roxana Dragomir, si cu managerul DSP Olt, Florin Paraschiva.

  • Parintii ii considera pe medici vinovati de moartea copilului

Copilul a avut dubla fractura, iar medicii i-au pus mana in atlele si l-au tinut doua zile in spital, fara insa sa-i aplice un tratament cu antibiotice adecvat, potrivit primelor informatii. Dupa doua zile, copilul a fost externat, insa mama baiatului s-a intors cu baiatul la spital dupa cinci ore, din cauza ca micutul se simtea rau si mana i se invinetise. Pentru ca facuse o infectie grava, medicii au dispus amputarea bratului. Copilul a facut insa septicemie si a murit, in urma cu trei zile, in timp ce era transportat cu un elicopter SMURD spre un spital din Bucuresti.
Citeste si:
De ce a refuzat Anamaria Prodan să facă o probă în America Express:...
De ce a refuzat Anamaria...

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Slatina, Roxana Dragomir, a declarat ca a dispus efectuarea unei anchete interne in unitatea medicala si a sesizat si Colegiul Medicilor, iar, in functie de rezultatul anchetei, ar putea decide chiar desfacerea contractelor de munca ale medicilor gasiti vinovati.

"A fost un sir de evenimente petrecute incepand cu internarea pacientului si pana la externare pe care din punct de vedere medical nu pot sa mi le explic. Vorbim despre doi medici un ortoped si unul de chirurgie pediatrica. In acest moment ambii arunca vina unul asupra celuilalt insa intro zi maxim doua comisia va da verdictul", a spus directorul Spitalului de Urgenta din Slatina, Florin Paraschiva, citata de Realitatea.net.

Familia copilului nu a depus inca plangere. Parintii ii considera vinovati pe medici pentru moartea copilului si sustin ca acestia nu i-ar fi aplicat tratamentul necesar pentru ca nu au avut bani sa le dea. Cei doi medici acuzati de parintii celor doi copii sunt ortopedul Paul Iancu si medicul de chirurgie infantila Mircea Tusciuc.

Citeste si:
Infirmierul care a ucis o asistenta si ulterior s-a sinucis a scris...
Infirmierul care a ucis o...

Spitalul Judetean de Urgenta Slatina a mai fost implicat intr-un alt scandal privind moartea unui bolnav ca urmare a nepasarii medicilor, in urma cu un an si jumatate. Un barbat a murit atunci dupa ce a fost plimbat timp de patru ore de la o sectie la alta, fara ca vreun medic sa ii acorde primul ajutor. In urma acelui caz, la SJU Slatina au fost desfacute contractele echipei manageriale, iar trei medici si mai multe asistente au fost sanctionati. Cea mai grava sanctiune a primit-o medicul Cornel Fulga, care a primit interdictie sa-si mai practice meseria timp de sase luni.

Acest spital nu este unicul in care au fost inregistrate asemenea cazuri. In ultimele luni au avut loc situatii similare la Spitalul CF 2 din Capitala cand mai multe femei s-au imbolnavit din cauza unor microbi contractati in sala de operatie, la Spitalul Judetean din Constanta, cand o tanara de 15 ani a murit in urma unui chiuretaj.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Cititi si: Solista Operetei, in coma

Directorul sectiei de ginecologie de la Spitalul CF 2 a fost demis

Actrita americana: "Am fost la un pas de moarte din cauza medicilor romani"

Spitalele au datorii de peste 100 mil. euro la furnizorii de medicamente

Romania intra in greva!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.