Amelia Antoniu se afla in coma profunda dupa o banala operatie de cauterizare a unei rani pe colul uterin, efectuata la Spitalul CFR 2.
Update 3: Blocul operator de la sectia de Ginecologie a spitalului CFR 2 a fost inchis, iar directorul spitalului CFR 2, Constantin Tanase, a fost demis de catre ministrul Transportcrilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.

Update 2: Alte trei femei, in afara celor doua internate in coma la Spitalul Universitar, sunt intubate, in stare grava, la alte unitati sanitare din Bucuresti, toate fiind infectate cu stafilococul auriu dupa ce au fost la sectia ginecologie a Spitalului CF2, au declarat pentru NewsIn surse medicale.

Update 1: La "Matei Bals" se fac teste pentru a afla din ce cauza a intrat in coma solista Teatrului de Opereta. In aceeasi stare se mai afla o femeie in varsta de 35 de ani, care a fost tratata de asemenea, la spitalul CFR2.

Medicii de la Spitalul Universitar tin legatura cu Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" unde au fost trimise o serie de probe pentru stabilirea tipului de infectie care a cauzat intrarea in coma a celor doua paciente transferate marti de la CFR2, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului.

"Cele doua paciente, in varsta de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate in noaptea de marti spre miercuri de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar in stare foarte grava, fiind internate de la bun inceput la sectia de Terapie Intensiva, unde se afla si acum. Colegii nostri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele doua paciente sunt asistate respirator, primesc medicatie complexa pentru infectie, iar prognosticul este rezervat", a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar din Capitala, Bogdan Popescu.

Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta cu scopul de a elucida conditiile care au dus la aceasta situatie, a mai spus Bogdan Popescu.

Prim-solista Teatrului National de Opereta „Ion Dacian" din Bucuresti, in varsta de 36 de ani, a fost transferata la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de la Spitalul CFR 2, unde se pare ca a contractat o infectie intraspitaliceasca, arata Romania Libera, in editia online.

"Fiica mea a plecat razand la spital. Voi purta acest razboi cu autoritatile medicale responsabile pana la capat, indiferent daca fiica mea va supravietui sau nu, pentru ca astfel de lucruri sa nu li se mai intample si altora. Astfel de tragedii nu trebuie musamalizate", a declarat mama tinerei, Paula Antoniu, pentru sursa citata.

Amelia Antoniu se internase pentru o banala cauterizare a unei rani pe colul uterin, o interventie simpla in urma careia, in mod normal, ar fi trebuit sa se externeze foarte repede.

  • Solista se afla acum in stare foarte grava

In acest moment, solista se afla internata la Spitalul Universitar din Bucuresti. Potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, Bogdan Popescu, pacienta a fost adusa intr-o stare foarte grava. Medicii nu se pot pronunta insa, cu privinta la modalitatea in care Amelia Antoniu a contractat infectia care i-a cauzat starea.

"Probele de sange sunt in lucru, colaboram si cu Institutul Matei Bals pentru a face analizele. Cauzele vor fi anuntate de o echipa a Ministerului Sanatatii, care va raspunde acestor intrebari. "Din punctul nostru de vedere este vorba de o infectie foarte grava iar noi incercam sa tratam cat mai bine pacientele in aceasta stare", a declarat Bogdan Popescu, potrivit NewsIn.

Directorul Teatrului National de Opereta, Razvan Dinca, a declarat, la Realitatea TV, ca prim-solista teatrului era foarte bine in urma cu o saptamana, cand a avut un spectacol, si ca aceasta l-a anuntat ca se va interna pentru o interventie minora.

"Eu nu am diplomatia medicilor si voi spune clar. Mi-a spus ca avea de facut o interventie minora la spitalul CFR2, de unde a venit in coma profunda de gradul 4. Nu este primul caz, se mai afla alaturi de ea o doamna care are aceeasi problema de la acelasi spital. Mama Ameliei mi-a spus ca lucrurile s-au degradat in urma folosirii unor instrumente poate nesterilizate sau a unor substante care i-au facut rau", a declarat Razvan Dinca.


  • Au fost inca sase astfel de cazuri la Spitalul CFR2

Conducerea Spitalului CFR 2 a cautat musamalizarea situatiei, desi, dupa cum spun surse din spital care au vrut sa isi pastreze anonimatul, acesta nu este nici pe departe primul caz, arata Romania Libera. „Cu ceva timp in urma au fost inca sase astfel de cazuri care, din fericire, nu au fost mortale. Si o alta femeie, operata a doua zi dupa Amelia Antoniu se afla la fel, in coma. Amelia Antoniu a suferit ceea ce se numeste un soc toxico-septic", a explicat unul din medicii Spitalului CFR 2.

Desi amenintati de conducere cu desfacerea contractului de munca, doi medici de la sectia de Ginecologie, unde s-a operat solista Teatrului National de Opereta, au facut un memoriu la Ministerul Sanatatii.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.