Politia a deschis o ancheta la Spitalul Judetean Constanta dupa ce o adolescenta de 15 ani a murit in spital in urma unui chiuretaj.

Sadula Rabia Ali a fost internata luni dupa-amiaza in Spitalul Judetean Constanta, la sectia Ginecologie, fiind insarcinata in 14 saptamani. In cursul noptii, medicii au efectuat un chiuretaj, iar la trei ore dupa interventie, adolescenta a murit, relateaza NewsIn.

Potrivit legii in vigoare, avortul este interzis dupa o perioada de 12 saptamani. Potrivit primelor date ale medicilor legisti, decesul adolescentei a survenit in urma unui soc hemorgaic si a unei rupturi uterine.

  • Medicul care a chiuretat adolescenta, concediat si cercetat penal

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Constanta a decis sa-i suspende contractul de munca medicului care a efectuat avortul si a sesizat Colegiul Medicilor in acest caz. “In urma evenimentelor privitoare la decesul minorei Sadula Rabia-Hulia, conducerea SCJU Constanta a luat masura suspendarii raporturilor de munca intre SCJU Constanta si dr. Hany Raid”, a precizat managerul unitatii spitalicesti.

De asemenea, conducerea spitalului a decis demararea unei anchete interne si sesizarea Consiliului Medical al Spitalului Judetean Constansa. "Toate aceste masuri au fost luate in urma rezultatelor certificatului medico-legal, unde este specificat drept cauza decesului cantitatea mare de sange la nivelul cavitatii abdominale si soc hemoragic secundar", a precizat Medicul Florian Stoian, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Constanta.

Totodata, la nivelul sectiei 3 se efectueaza cercetari pentru ucidere din culpa. Rezultatul necropsiei a stabilit ca moartea a fost una violenta, a afirmat inspectorul Radu Croitoru, purtator de cuvant al IPJ Constanta.

Potrivit Realitatea TV, parintii fetei il acuza pe medicul egiptean de faptul ca le-ar fi cerut bani pentru a efectua interventia chirurgicala. Tatal fetei sustine ca medicul i-ar fi spus ca poate rezolva situatia pentru suma de 50 de milioane de lei vechi, acceptand ulterior 30 de miliaone lei.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.