Spitalele din tara au acumulat datorii de peste 100 de milioane de euro catre furnizorii de medicamente, care, chiar daca dau in judecata unitatile sanitare si obtin castig de cauza, nu pot isi pot practic recupera banii.

"Vorbim despre total sumelor la care s-a depasit termenul de plata, nu si despre cele aflate inca in termenul de 180 de zile. Situatia este extrem de grava, insa, din pacate, nu sunt multe de facut. Chiar si in cazurile in care s-a castigat procesul, nu ai ce sa iei de la spitale, pentru ca acestea, conform legii, nu pot fi executate silit. Ce sa facem? Sa le luam paturile? Nu facem asa ceva", au declarat reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), citati de NewsIn.

Potrivit ADMR, unele spitale au fost date in judecata, pentru neplata datoriilor, inca de acum doi-trei ani.

In topul datoriilor, se afla Spitalul de Urgenta din Targu-Mures, cu 72,5 milioane de lei (circa 17,3 milioane de euro). Urmeaza Spitalul de Urgenta Braila (33 milioane de lei), Spitalul de Urgenta Slatina (26 milioane de lei), Spitalul de Urgenta Arad (21,8 milioane lei), Spitalul de Urgenta Bacau (21 milioane lei) si Spitalul de Urgenta Neamt (20 milioane lei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.