Refugiatii cazati temporar la Timisoara vor avea de joi un "copac al dorintelor". Este vorba despre o opera de arta din fier si cupru, ale carei frunze vor "inverzi" in timp, prin oxidare.

MAE, in colaborare cu Oficiul Roman pentru Imigrari din cadrul Ministerului de Interne si cu ONG-ul "Generatia Tanara Romania", inaugureaza joi la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pentru Refugiati din Timisoara proiectul "Copacul dorintelor", cu ocazia vizitei Inaltului Comisar ONU pentru Refugiati, Antonio Guterres, scrie NewsIn.

Ministerul de Externe a precizat ca opera a fost oferita de Paul Gribincea, un cunoscut designer din Lugoj, Herdeu.

"Materialele (fier si cupru) utilizate la confectionarea acestei opere au fost furnizate de ONG-ul Generatia Tanara din Timisoara, partenerul local al autoritatilor romane si UNHCR, in asigurarea bunei functionari a Centrului. Desi este realizat din metal, prin oxidare, in timp, frunzele copacului vor deveni verzi", mentioneaza MAE.

"Proiectul artistic amplasat in Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pentru Refugiati si inaugurat cu ocazia vizitei Inaltului Comisar al ONU pentru Refugiati la Centru are o semnificatie deosebita: copacul simbolizeaza speranta si increderea refugiatilor care ajung la Timisoara intr-un nou inceput si intr-o viata mai buna, pe care o vor avea in tarile in care vor ajunge, dupa relocare", adauga Ministerul de Externe.

Ministerul de Externe a anuntat intr-un comunicat ca secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu va avea joi o intalnire de lucru cu Inaltul Comisar al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) António Guterres, la Timisoara, cu ocazia vizitei pe care acesta o face in perioada 27-28 mai in Romania Vizita marcheaza dialogul aprofundat si substantial dintre Romania si UNHCR, concretizat prin contributii solide ale tarii noastre in materie de protectie a refugiatilor.

Citeste si:
Alți 86 de cetățeni români eliberați duminică din Fâșia Gaza au...
Alți 86 de cetățeni români...

Cu acest prilej, Inaltul Comisar va efectua o vizita la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pentru Refugiati, gazduit pe teritoriul Romaniei, primul proiect de acest fel din lume, considerat drept model de catre comunitatea umanitara internationala in facilitarea evacuarii refugiatilor care se afla in pericol in prima tara de azil. Vizita la Centru va prilejui familiarizarea cu modul de functionare a mecanismului instituit la Timisoara, prin cooperarea UNHCR cu Romania si cu Organizatia Internationala pentru Migratie, cu activitatile pe care refugiatii le desfasoara in Centru, precum si cu responsabilitatile institutiilor implicate in acest proiect, precizeaza comunicatul MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.