Cei 86 de cetățeni români împreună cu membrii familiilor acestora, care au fost evacuați duminică din Fâșia Gaza, au ajuns în siguranță la București.

Un alt grup de români din Gaza au ajuns în România

Cei 86 de cetățeni români salvați din Fâșia Gaza au ajuns în România, marți dimineața. Aceștia au fost transportați cu un avion TAROM de la Cairo până la Baza Aeriană 90 din Otopeni.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că "marți, 14 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Națională TAROM".

Cei 86 de cetățeni români împreună cu membrii de familie au ajuns în Egipt după ce au traversat punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de duminică, 12 noiembrie 2023. Mai apoi, aceștia au fost preluați de către reprezentanții Ambasadei României în Egipt.

Până la Cairo au fost însoțiți de o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE, după care au fost îmbarcați spre România.

MAE a transmis că va continua dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene cu privire la facilitarea evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie care se află blocați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

La moment, în Egipt se află trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2023 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.