Sindicatele pregatesc un miting de amploare in Capitala si greva generala la sfarsitul lunii. Protestele ar putea degenera in ciocniri violente, spun liderii sindicalistilor.

Liderii federatiilor sindicale din sectorul bugetar se vor intalni luni pentru a aproba calendarul protestelor, repectiv organizarea unui mare miting in Capitala, cu pana la 30.000 de participanti, si declansarea grevei generale in sectorul bugetar, la sfarsitul lunii mai, relateaza NewsIn.

  • Mitingul ar putea degenera in ciocniri violente

"Avem nevoie de doua saptamani pentru a organiza mitingul de protest si pentru a obtine toate avizele necesarea declansarii grevei generale. Chiar daca vor fi pierderi uriase, dorim sa intrerupem lucrul inainte de 1 iunie, cand ar trebui sa intre in vigoare masura privind reducerea cu 25% a salariilor. Federatiile sindicale trebuie sa se puna de acord, luni, asupra conditiilor in care vor fi organizate mitinguri in toata tara, insa noi ne propunem sa facem un mare miting in Capitala", a declarat presedinte CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Acesta a precizat ca sindicatele sunt ingrijorate de "posibilitatea degenerarii protestelor de strada" in ciocniri violente de tipul celor inregistrate in Grecia, acesta fiind motivul pentru care doresc sa faca proteste intr-un cadru organizat. "Doamne fereste sa ajungem in situatia conflictuala ce se inregistreaza acum in Grecia. Vor exista, probabil, actiuni de protest, dar fiecare confederatie trebuie sa aiba grija ca acestea sa nu degenereze miscarile de strada", a spus la randul sau vicepresedintele BNS, Minel Ivascu. [[VIDEO] Noi ciocniri intre politie si protestatari]

Pe de alta parte, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a afirmat dupa intalnirea de vineri ca s-a decis retragerea tututor reprezentantilor din comisiile tripartite, ca reactie de protest la anuntul presedintelui privind reducerea salariilor. Acesta a adaugat faptul ca s-a hotarat si trimiterea unei scrisori catre presedintele Traian Basescu, in care se ceara organizarea unei intalniri de urgenta, la care sa participe si sindicatele.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

  • Pensionarii vor picheta palatul Cotroceni si prefecturile din tara

Organizatiile de pensionari reprezentative la nivel national vor picheta miercuri, 12 mai, Palatul Cotroceni si prefecturile din tara, pentru a protesta astfel fata de decizia reducerii pensiilor cu 15% din iunie, a anuntat vineri Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR).

Organizatiile cer presedintelui Traian Basescu si guvernului sa nu reduca pensiile, "care sunt deja reduse prin inghetarea lor la nivelul din 2009".

"O reducere a pensiilor incepand cu luna iunie si a introducerii coplatii serviciilor medicale in luna iulie reprezinta o situatie dramatica pentru pensionari", sunt de parere reprezentantii pensionarilor.

Citeste pe acelasi subiect:

"Regimul" economic anuntat de Basescu, sub lupa presei straine

Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

Scad si alocatiile copiilor?

Patronatele: Scaderea salariilor este preferabila cresterii taxelor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.