Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat vineri ca pe langa diminuarea fondului de pensii, salarii si ajutor de somaj, vor scadea si alocatiile pentru copii cu 15%. Acesta a precizat ca, desi provine din "surse", informatia este reala.

"Din cate am inteles, nu stiu daca stiti, dar s-a luat hotararea diminuarii cu 15% si a alocatiilor pentru copii", a declarat Dumitru Costin. Intrebat de unde are aceasta informatie, presedintele BNS a garantat ca acesta este cat se poate de veridica, relateaza NewsIn.

Basescu catre romani: Nu crestem TVA-ul, dar scadem salariile!

Presedintele Basescu a declarat joi ca nu se vor majora TVA si cota unica, in schimb insa, incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, dar si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Basescu a precizat ca o varianta luata in discutie au fost "varianta neincrederii", care viza cresterea TVA de la 19 la 24% si a cotei unice de la 16 la 20%, concomitent cu reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 20%, astfel incat Romania sa se incadreze intr-un deficit de 6, 7 sau chiar 8%. A doua varianta, denumita de presedinte "varianta increderii", este ca guvernul sa continue programul de "restructurare masiva" a cheltuielilor.

Acesta a precizat faptul ca, in memorandumul ce va fi semnat cu FMI la finalul negocierilor, se va merge pe aceasta ultima varianta. Traian Basescu si-a exprimat speranta ca noua scrisoare de intentie a guvernului cu FMI sa fie adoptata miercuri de guvern.

Citeste pe acelasi subiect:

Romania, pe urmele Greciei? Bugetarii ameninta cu greva si proteste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.