Social 25 Iunie 2009 14:56
Federatiile vor stoparea fenomenului de piraterie in activitatea de pregatire a persoanelor pentru obtinerea permiselor de conducere si sanctionarea instructorilor independenti evazionisti, au declarat astazi oficialii asociatiilor din domeniu
„Deoarece nu dorim ca fenomenul Arges sa se repete si tinand cont ca soferii pregatiti in aceste conditii sunt un pericol social, solicitam organelor abilitate sa se autosesizeze si sa ia masurile legale de urgenta impotriva acestor scoli si sa verifice legalitatea acestor dosare, dar si a persoanelor care au gestionat intocmirea acestora”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa presedintele Federatiei Nationale a Scolilor de Soferi din Romania (FNSSR), Vasile Stefanescu, relateaza NewsIn.

Totodata, acestia solicita reglementarea activitatii instructorilor auto independenti, de catre autoritatile abilitate, astfel incat acestia sa plateasca taxe si impozite si sa fie evitata evaziunea fiscala.

„Cerem ca institutiile profesionale care au elaborat autorizatiile de instructor de legislatie sau instructor auto fara ca persoana sa fi efectuat cursuri in prealabil sa fie trase la raspundere. In plus, vrem ca cei care au aceasta meserie sa participe cu noi la plata taxelor”, a mai spus Stefanescu.

In plus, acesta a mai adaugat ca multi instructori fac evaziune fiscala, iar Ministerul de Finante ar trebui sa verifice modul in care acesti instructori au incasat banii.

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Scolilor de Soferi din Romania, Marian Teodorescu, a precizat ca multi dintre instructorii care termina scoala incep sa profeseze de a doua zi ca instructor independent, in conditiile in care ar trebui sa efectueze o perioada de practica inainte.

„Trebuie gasit un cadru legal pentru autorizarea acestor instructori. Multi dintre ei isi iau atestatul azi si de maine ies pe strada. Am cerut inchiderea institutiilor care fabrica acesti instructori pe banda”, a spus Teodorescu.

De asemenea, reprezentatii federatiilor cer sa se faca publice cazurile de acte false folosite pentru inscrierea la scolile de sofer, cum a fost cel al tanarului decedat, inscris la trei scoli diferite din Bucuresti.

Presedintele Federatiei Patronale a Scolilor de Soferi din Romania (FPSSR), Grigore Mircea, a mentionat ca in Romania exista circa 11.000 de instructori autorizati, dintre care numai 9.000 functioneaza, in timp ce aproximativ 3.000-3.500 sunt instructori independenti.

Sindicatul National al Instructorilor Auto din Romania (SNIAR) ameninta la inceputul lunii iunie cu declansarea grevei si organizarea unui mars in Bucuresti, daca nu va obtine in contencios administrativ anularea dispozitiei Autoritatii Rutiere Romane (ARR), care obliga scolile auto sa nu mai colaboreze cu instructori auto autorizati independenti, a declarat liderul sindical, Cornel Lipa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.