Patru europarlamentari romani cer explicatii Comisiei Europene pentru faptul ca, pe site-ul Bibliotecii Digitale Europene, la sectiunea dedicata Romaniei, apar imagini cu copii bolnavi de SIDA si cu persoane handicapate, in timp ce alte tari sunt reprezentate de scriitori si cercetatori

Portalul Bibliotecii Digitale Europene prezinta imagini defavorabile Romaniei chiar pe prima pagina dedicata tarii noastre, arata NewsIn.

"Imaginile copiilor orfani, bolnavi, abandonati nu mai reprezinta de cel putin 15 ani imaginea Romaniei. Aceste informatii sunt irelevante pentru imaginea tarii noastre, pentru istoria si cultura poporului roman si sunt de natura sa creeze Romaniei o imagine care nu corespunde adevarului. De asemenea, lipsesc cu desavarsire informatiile cu privire la cele mai importante personalitati ale culturii si istoriei romanesti", spun europarlamentarii romani.

De ce credeti ca strainii ne vad intr-o lumina atat de proasta? Puteti sa comentati acest subiect, pe forumul 9am.ro.

La sectiunile altor tari, Biblioteca Digitala Europeana prezinta oameni de stiinta si arta, costume nationale si obiecte de patrimoniu.

De exemplu, in cazul Bulgariei, sunt prezentate fotografii cu unele costume nationale, la Olanda apar afise la spectacole de teatru, film sau muzica, iar pe pagina Frantei sunt obiecte de patrimoniu, scriitori si gravuri.

Nici tarile africane, cunoscute pentru probleme sociale si conflicte armate, nu sunt reprezentate atat de dur ca Romania. Somalia, de exemplu, este prezentata prin carti postale si fotografii de famile, Namibia cu harti politice, iar Congo, prin monede si gravuri specifice.

Biblioteca Digitala Europeana, lansata de Comisia Europeana, se vrea cel mai amplu proiect de acest fel din lume. Ea ar oferi utilizatorilor acces la aproximativ doua milioane de carti digitale, filme, picturi, ziare si inregistrari audio din cele mai mari colectii europene.

Site-ul web al bibliotecii digitale a cedat la cateva ore de la lansare, pe 20 noiembrie 2008, din cauza interesului masiv din partea utilizatorilor.

Potrivit proiectului, Europeana va fi complet operationala peste doi ani, cand va cuprinde peste 10 milioane de opere. Prin comparatie, numai in bibliotecile nationale europene sunt aproximativ 2,5 miliarde de carti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.