Institutiile abilitate sa lupte impotriva coruptiei demonstreaza o "oarecare neputinta" a afirmat sambata premierul Tariceanu. S-au dovedit "ineficiente" si aceasta situatie "incepe sa devina preocupanta". Primul ministru a explicat astfel necesitatea strategiei anticoruptie in cadrul unei intalniri mai degajate, cu tinerii liberali, la care a participat dupa sedinta de guvern. El a insistat asupra faptului ca au fost rezolvate in primul rand "cazurile de coruptie nesemnificativa".

"Tocmai rezolvarea acestor dosare ar putea sa dea impresia ca institutiile respective isi fac treaba. Insa toata lumea asteapta rezolvarea cazurilor de mare coruptie, de care Romania, din nefericire, nu duce lipsa. Astfel de cazuri probabil stau in sertare", a explicat Tariceanu. "Din cauza coruptiei endemice vor avea de suferit institutiile democratice", a adaugat el. In aceste conditii, "pozitia ministrului Justitiei este pe deplin justificata", iar Monica Macovei "are tot sprijinul meu". La randul sau, ministrul de Justitie a spus sambata ca este nevoie ca pentru ineficienta PNA si Parchetului General conducerile celor doua institutii sa-si asume raspunderea. Ceea ce este in mod clar o invitatie la prezentarea demisiei de catre Ioan Amarie si Ilie Botos. Sefii de state, de guverne sau inalti reprezentanti ai UE si-au exprimat preocuparea fata de modul in care Romania va rezolva la termen problema coruptiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.