Comisiile parlamentare de politica externa au concluzionat, in urma prezentarii facute marti de ministrul de resort, Titus Corlatean, ca celula de criza constituita la nivelul MAE pentru situatia din Algeria a functionat "corect si bine", a declarat Petru Filip, presedintele comisiei de la Senat.

"Concluzia celor doua comisii este ca la nivelul MAE celula de criza a functionat corect, a functionat bine. Este vorba de o celula de criza care functioneaza si are in acest moment o anumita experienta", a afirmat Filip, intr-o declaratie de presa la finalul sedintei.

De asemenea, potrivit MEDIAFAX, presedintele Comisiei de specialitate de la Camera, Laszlo Borbely, a aratat ca toti cei implicati in celula de criza "si-au facut datoria".

"Consider ca aceasta celula de criza, toti cei implicati si-au facut datoria si, din pacate, trebuie sa ne pregatim pentru perioada urmatoare ca aceste componente ale ministerului, incepand cu ambasade, consulate, sa fie pregatite pentru astfel de evenimente", a spus Borbely.

El a aratat ca intalnirea membrilor comisiilor cu ministrul Corlatean a fost "foarte utila si necesara", fiind initiata de comun acord cu acesta.

"Domnul ministru ne-a oferit toate detaliile care tin de acest atac sangeros, avem toate detaliile care, de fapt, au fost si comunicate pana acum. Consideram in continuare ca MAE si Parlamentul, cele doua institutii fundamentale, trebuie sa colaboreze si vom avea asemenea intalniri pentru ca ne trebuie informatii corecte si la obiect", a mai spus Borbely.

La randul sau, Filip a mai aratat ca aceste evenimente din Algeria trebuie sa reprezinte si un semnal pentru toate institutiile statului privind obligatiile in lupta impotriva terorismului international.

"Romania condamna ferm tot ceea ce inseamna terorism si cred ca din acest punct de vedere toate institutiile statului roman au aceasta obligatie de a spune acest lucru si de a se angaja in tot ceea ce inseamna lupta impotriva terorismului. (...) Fiind vorba de un conflict cu impact international, de internationalizarea terorismului, subiect in care pana la urma Romania este parte activa, ca vrem, ca nu vrem, ca parte semnatara a Tratatului NATO, ca membra UE, suntem actori activi in tot ceea ce se intampla in aceste teatre de lupta pe care nu si le doreste nimeni", a mai spus senatorul Petru Filip.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Sedinta a durat aproximativ o ora si jumatate, presa neavand acces la discutii, la solicitarea ministrului Corlatean. El a aratat, ulterior, ca aceasta este practica in toate tarile occidentale cand este vorba de functionarea institutiilor implicate in lupta antiterorista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.