Prezentarea ministrului de Externe, Titus Corlatean, in comisiile de specialitate ale Parlamentului pe tema evenimentelor din Algeria a inceput, jurnalistii neavand acces in sala, la solicitarea sefului diplomatiei romane.

Presedintele Comisiei de politica externa a Camerei, Laszlo Borbely, a precizat ca s-a decis ca sedinta sa se desfasoare fara accesul presei, la solicitarea ministrului Corlatean.

De asemenea, presedintele Comisiei de la Senat, Petru Filip, a aratat ca aceasta sedinta de prezentare privind situatia din Algeria si situatia romanilor care au fost implicati in atentatul de la In Amenas este oportuna, fiind convenita inca de duminica intre cei doi presedinti de comisii si seful diplomatiei.

Filip a aratat, la inceputul sedintei comisiilor, ca si el a avut, luni, o intrevedere pe aceasta tema cu ambasadorul algerian la Bucuresti.

Conform unui comunicat remis agentiei MEDIAFAX, presedintii Comisiilor de politica externa din Senat si Camera Deputatilor, Petru Filip si, respectiv, Laszlo Borbely, s-au consultat, luni, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, privind ultimele evolutii ale atacului terorist din Algeria.

"S-a convenit, de comun acord, ca ministrul Afacerilor Externe sa faca o prezentare in cadrul celor doua Comisii pentru politica externa privind evenimentele, implicatiile asupra statutului cetatenilor romani aflati in zona si contextul atacului, marti, 22 ianuarie 2013, ora 9.00 la Salonul Alb din Palatul Parlamentului", precizeaza sursa citata.

Citeste si: De ce au murit 2 romani in Algeria? Reactiile autoritatilor si povestea supravietuitorilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.