Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Victor Ponta este "o rusine pentru toti procurorii din tara", "un om necinstit" care si-a santajat in 2002 un coleg, pe procurorul Panait, determinandu-l prin amenintari sa se sinucida.

"Domnul Ponta este o rusine pentru toti procurorii din aceasta tara, pentru ca este un om necinstit, un om care si-a santajat un coleg al lui, si va aduc aminte de procurorul Panait. In anul 2002, cand Ponta avea calitatea de sef al Corpului de Control al Guvernului, s-a implicat in actiunea pe care o desfasura procurorul Panait si, prin amenintari, l-a determinat pe acesta sa se sinucida. Poate istoria viitoare va readuce in atentie acest caz destul de suspect", a afirmat Videanu, potrivit MEDIAFAX.

Videanu a facut aceste declaratii intrebat in legatura cu declaratiile lui Victor Ponta care l-a invitat la DNA.

El a adaugat ca Victor Ponta este "un om fara onoare, care minte tot timpul si un om care are constiinta incarcata prin demersurile facute asupra unui coleg al sau".

Videanu a spus ca Ponta nu are calitatea morala sa vorbeasca in numele procurorilor, deoarece procurorii sunt avocati ai statului, oameni care apara adevarul in aceasta tara, iar "Ponta, in calitate de supermincinos national, nu ar putea sa intruneasca aceste calitati".

Intrebat in legatura cu dovezile pe care le are, Videanu a spus: "Dovezile sunt in presa vremii. Citeam in ultimul timp pe internet. Aceste lucruri sunt absolut suspecte si eu cred ca ar trebui analizat mai atent ceea ce s-a intamplat cu acest tanar procuror in anul 2002. Am convingerea ca Ponta are constiinta incarcata".

In 10 aprilie 2002, procurorul Cristian Panait, care avea virsta de 29 de ani, s-a aruncat de la etajul doi al imobilului in care locuia. In 11 aprilie 2002, procurorul Panait a murit la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost internat dupa ce s-a aruncat de la etaj. A doua zi, Parchetul instantei supreme avansa ipoteza sinuciderii procurorului Panait, precizand ca "decesul a survenit din cauza leziunilor grave suferite prin cadere de la inaltime, pe fondul unui episod suicidar".

El lucrase in magistratura patru ani si zece luni.

Citeste si:
Adriana Trandafir, pe punctul de a se sinucide. Ce a adus-o în...
Adriana Trandafir, pe punctul...

Procurorul Cristian Panait a fost anchetatorul care a organizat perchezitionarea domiciliului procurorului oradean Alexandru Lele - deferit justitiei pentru coruptie - in dupa-amiaza zilei de 27 martie 2002. Actiunea nu a mai avut loc deoarece Lele convocase la el acasa un grup de prieteni de la o televiziune locala, care au filmat descinderea anchetatorilor condusi de Panait.

Procurorul le-a cerut ziaristilor sa paraseasca locuinta, spunand ca prezenta lor nu se justifica, potrivit prevederilor legale, dar oradeanul Alexandru Lele a insistat ca ei sa ramana. Inregistrarea discutiilor, difuzata in aceeasi seara de postul local de televiziune, a aratat cum Cristian Panait a devenit irascibil si l-a acuzat pe Lele ca obstructioneaza o ancheta oficiala si chiar de ultraj la adresa politistilor prezenti, deoarece procurorul oradean incuiase usa si ii invita repetat sa continue perchezitia.

Citeste si:
13 cele mai inspirate bancuri politice din trecut si prezent
13 cele mai inspirate bancuri...

In final, Panait a decis ca perchezitia nu se poate desfasura si a parasit locuinta, impreuna cu ofiterii IGP. A doua zi, echipa de la Bucuresti - condusa de procurorul Ovidius Paun - a parasit Oradea, audierile lui Lele continuand la Bucuresti. Dupa mai multi ani, DNA si Parchetul instantei supreme l-au scos de sub urmarire penala pe procurorul bihorean Alexandru Lele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.