Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in cadrul emisiunii Realitatea la Raport, de la Realitatea TV, ca va modifica Constitutia Romaniei in "prima sesiune" a anului 2013, imediat dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Eu cred ca trebuie sa modificam Constitutia in prima sesiune a anului viitor, pana in iunie. O sa avem o majoritate consistenta. Atunci nu mai avem alegeri si nu mai poate sa spuna Basescu ca modificam Constitutia impotriva lui", a declarat Ponta, citat de realitatea.net.

Ponta vrea ca, din 2013, premierul sa nu mai fie ales de presedinte

Primul ministru a precizat ca guvernul care va fi condus tot de USL dupa alegeri va gandi si reorganizarea teritoriala.

"Din punctul meu de vedere, singura posibilitate este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, adica 8. Trecand treptat de la Guvernul central si de la judete atributii catre regiuni, care vor fi direct responsabile cu absorbtia de fonduri europene. Pentru lucrul asta avem nevoie de o modificare a Constitutiei", a declarat Victor Ponta, la Realitatea TV.

Nu sunt singurele modificari pe care le vizeaza un viitor guvern USL. Premierul Ponta a subliniat ca viitoarea Lege Fundamentala trebuie sa clarifice relatia dintre institutii

"Am de gand sa discut si cu UDMR si cu PDL daca sunt capabili: trebuie sa lamurim cu Constitutia, sa ne asiguram ca niciun alt presedinte, dupa ce pleaca Basescu, ca vine Antonescu sau altcineva, sa nu mearga la Bruxelles si sa spuna voi toti acasa sunteti prosti, taceti ca stiu eu ce fac", a spus Ponta.

Ponta a mai spus ca nu crede ca presedintele va demisiona daca Consituttia va fi modificata in sensul transformarii parlamentului intr-unul unicameral

"Dl. presedinte Basescu nu isi va da demisia in nicio situatie. Dar nu asta e scopul principal", a mai spus Ponta.

Citeste si:

Zgonea: Trebuie sa modificam Constitutia pentru a impiedica migratia politica

Kelemen Hunor: Constitutia trebuie amendata imediat dupa alegeri

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.