Victor Ponta a declarat ca, in 2013, trebuie reglementate in Constitutie toate punctele care au dus la conflicte intre presedinte si Guvern.

"La anul in 2013, cu un nou Parlament si fara a mai fi considerat ca – uite dom'le il ataca pe Basescu – ca domnul Basescu isi termina mandatul in 2014, deci la anul, in 2013, trebuie sa reglementam in Constitutie toate punctele care ne-au adus la conflicte", a declarat Ponta, conform realitatea.net.

Premierul a oferit si cateva exemple in acest sens. Printre altele, Ponta a amintit de problema numirii primului ministru de catre presedinte.

"Va dau cateva exemple. Presedintele poate sa puna prim-ministru pe cine vrea el, sau asa acum credem noi. Va trebui sa punem in Constitutie cum se intampla de altfel in toate tarile ca il ia pe cel de la primul partid, nu esti in stare, vine al doilea. Asta este absolut necesar", a precizat Ponta.

De asemenea, premierul a discutat si despre problema reprezentarii statului la Bruxelles.

"Doi, ca sa nu mai avem conflicte. Politica europeana, inclusiv Consilii Europene sunt considerate pana la urma de politica interna si de competenta Guvernului, sau de competenta presedintelui? Ca sa nu ne mai certam cine merge ( La Bruxelles n.r.), presedintele, Guvernul (…)", a mai adaugat Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.