Victor Ponta a anuntat ca doreste ca, in 2013, sa se aprobe reforma administrativ-teritoriala a Romaniei. Premierul sustine ca, pe langa pastrarea judetelor actuale conduse de consiliile judetene, trebuie sa mai apara si regiuni conduse de consilii regionale.
"Regiunile trebuie sa primeasca recunoastere in Constitutie, pastrand judetele actuale. Chiar cred ca judetele actuale trebuie sa ramana. Regiunile vor fi deasupra. Asta nu inseamna mai multa birocratie. 1 ianuarie 2014, atunci cand incepem noul exercitiu financiar, trebuie sa ne gaseasca cu regiuni, cu un singur minister pentru acestea. Nu prea inteleg rolul Ministerului Dezvoltarii Regionale daca vom avea regiuni", a declarat Victor Ponta, potrivit realitatea.net.

In 2011, reorganizarea teritoriala dorita de PDL viza gruparea judetelor actuale in 8 judete mari conduse de prefecturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.