Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirma ca, dupa disputele politice din ultimele trei luni, nu va fi usor ca reprezentantii Romaniei sa "recastige increderea" in fata Comisiei Europene.

Potrivit MEDIAFAX, Borbely a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca din disputele politice din ultimele trei luni nu a castigat nimeni, iar Romania a pierdut, aceasta situatie avand efecte si in ceea ce priveste aderarea la Schengen.

Liderul UDMR a sustinut ca este in sarcina Guvernului si a "celor care trebuie sa discute cu UE, cu Comisia Uniunii Europene" sa le explice ca, chiar daca au fost unele evenimente politice in ultimele luni, Romania functioneaza in continuare ca un stat de drept.

"Asta nu inseamna ca nu avem probleme, evident, cu unele institutii ale statului, dar trebuie sa le rezolvam aici. Din pacate, s-a intrat intr-o disputa si cu Comisia Uniunii Europene si cu unele tari din UE. Nu ajuta la nimic, eu sper ca diplomatia din Romania e capabila, si cu Germania, si cu celelalte tari, sa explice si sa readuca Romania la acel statut pe care l-a avut, stim foarte bine, acum cateva luni", a sustinut Borbely.

El a apreciat ca nu va fi usor ca reprezentantii Romaniei sa "recastige increderea" in fata Comisiei Europene, aratand ca politicienii UDMR au incercat sa ii "linisteasca" pe unii lideri din grupul partidelor politice populare din UE, din care face parte si Uniunea.

"In ceea ce priveste apartenenta UDMR la Partidul Popular European, chiar ieri ( miercuri - n.r.) am avut o discutie cu un politician din Germania, care e si in PPE, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul Germaniei, pe care il cunosc de ani de zile, e in Romania. Am discutat si cu presedintele (Wilfried) Martens al PPE acum doua luni, am explicat care e pozitia noastra si am incercat sa ii linistim. Noi participam impreuna cu PDL si organizam impreuna Congresul din octombrie - deci suntem acolo si nici nu se pune problema sau vreun semn de intrebare, se va tine acest Congres, nu e niciun fel de problema. Sa vedem, sper sa participe cat mai multe personalitati din Europa si atunci ajutam in acest sens. Pentru ca s-a inchis un capitol, acum fiecare sa-si linga ranile si sa privim in viitor. Cam acesta e mesajul nostru. (...) Sper ca in perioada urmatoare putin-putin sa se linisteasca lucrurile, dar nu va fi usor. Nu va fi usor sa recastigam increderea in cadrul Comisiei Uniunii Europene si la Uniunea Europeana va trebui sa demonstram acest lucru (ca disputele politice s-au incheiat - n.r.)", a aratat el.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.