Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate isi pastreaza dreptul de vot, dar ar trebui scosi din listele electorale din Romania daca traiesc efectiv in alta tara, a declarat premierul Victor Ponta citat de MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a tinut o sedinta speciala de Guvern pentru a discuta cum se va proceda in privinta actualizarii listelor electorale, cerinta formulata de Curtea Constitutionala.

CCR decide validitatea referendumului pe 31 august

Premierul a solictat autoritatilor locale, intr-o videoconferinta vineri, sa se asigure ca toate persoanele implicate vor reveni din concediu incepand cu saptamana viitoare, precum si sa explice opiniei publice "ce s-a intamplat si ce se intampla cu adevarat", aratand ca exista multa confuzie si dezinformare.

Premierul a precizat ca Institutul National de Statistica nu poate incheia pana la 31 august procesul de centralizare a datelor adunate la recensamantul populatiei, astfel ca autoritatile locale trebuie sa verifice informatiile privind evidenta populatiei.

Guvernul se va reuni, marti, in sedinta pentru a adopta deciziile necesare stabilirii numarului real al cetatenilor cu drept de vot din fiecare unitate administrativ-teritoriala.

1,3 milioane de romani trebuie "taiati" de pe liste pentru a-l demite pe Basescu

"Trebuie sa incepem verificarea situatiei reale a evidentei persoanelor, in special pe cele patru directii care ar putea genera diferente intre listele electorale si realitate. In primul rand, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie sa figureze pe listele din Romania. Ei isi pastreaza dreptul de vot, dar daca locuiesc in strainatate, trebuie scosi din listele electorale din Romania", a spus Ponta in timpul videoconferintei.

El a aratat totodata ca trebuie rezolvata si probleme unor cetateni decedati care figureaza inca pe liste electorale.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Mai putin de 75.000 de romani din strainatate au votat la referendum


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.