Un document prin care 53 de asociatii sustineau desfiintarea CC, ANI si DNA, insotit de un acord semnat de liderii USL, a fost facut public.

Documentul incheiat intre USL si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a fost semnat pe 13 iulie 2012.

Ponta, Chitoiu si Constantin si-au dat acordul pentru desfiintarea celor mai importante institutii de lupta impotriva coruptiei: Directia Nationala Anticoruptie, Agentia Nationala de integritate, Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii si Curtea Constitutionala.

Acordul mentioneaza ca liderii USL sunt de acord, "in principiu", cu lista obiectivelor propuse de entitatile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, scrie realitatea.net.

"Este o intoxicare tipica de campanie a PDL-ului disperat ca pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagina in care se spune foarte clar ca, incepand cu 18 iulie si pana la debutul campaniei electorale parlamentare, deci pana in noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri. In rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiintat Curtea Constitutionala si...sunt bagate de la PDL si de la Basescu, disperati fiind ca pierd referendumul. E tipic, inctoxicarile tipice de la PDL de natura securista", a spus Ponta.

Intrebat daca USL intentioneaza sa desfiinteze Curtea Constitutionala, ANI si DNA, premierul a raspuns negativ.

"Nici vorba, cum sa luam in calcul asa ceva, dar acolo sunt 53 de asociatii si avem timp pana in noiembrie sa discutam cu fiecare. Cum sa desfiintezi DNA si Curtea Constitutionala?", a mai spus Ponta, citat de mediafax.ro.

Consiliul National al Societatii Civile Romanesti (CNSC) a postat, in 12 iulie pe site-ul sau un document intitulat "Lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC propuse viitoarei guvernari", prima pagina a acestuia avand sus, in ordine, scris "de acord" si numele lui Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Care sunt obiectivele?
- Schimbarea regimului, adica demisia presedintelui Romaniei, alegeri anticipate separate si "adoptarea unor masuri ferme pentru a impiedica fraudarea alegerilor";
- desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc. Incredintarea atributiunilor acestora structurilor statului deja existente;
- CNSC propune respectarea dreptului la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si "lustratiilor", a "actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare", depolitizarea structurilor militare de ordine publica, a invatamantului, justitiei, TVR si Radioului national, "depolitizarea conducerilor firmelor, societatilor si companiilor de stat, introducerea votului uninominal pur si, in Codul Penal, a unor pedepse mari pentru frauda electorala, mita electorala si fraudarea votului in Parlament.
- modificarea Constitutiei in sensul acordarii dreptului de suspendare a presedintelui de catre cetateni, printr-un milion de semnaturi, selectarea politicienilor pe baze profesionale, morale si diferentierea politicii de partid de politicile publice, renuntarea la reforma administrativa a judetelor.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.