Zi decisiva pentru Guvernul propus de Mihai Razvan Ungureanu. Senatorii si deputatii vor vota daca investesc sau nu noul cabinet.

Ungureanu: Nu am emotii in privinta votului

Premierul desemnat a declarat inainte de intrarea in sala de plen a Parlamentului ca nu are emotii in privinta votului. Aceasta a cerut Parlamentului votul de investitura pentru noul Guvern, atentionand insa ca nu poate avansa promisiuni nerealiste si ca poate lua in calcul doar o majorare "prudenta" a salariilor si pensiilor, daca situatia economica va permite aceasta crestere.

Minoritatile sustin conditionat guvernul Ungureanu

Deputatii minoritatilor au decis sa sustina in plenul Parlamentului Guvernul Ungureanu. Acestia au pus insa si cateva conditii: minoritatile vor ca, incepand cu luna mai, pensiile si salariile sa fie marite si sa fie protejat mediul de afaceri.

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru prezentarea programului si listei Guvernului de catre Mihai Ungureanu, candidatul desemnat pentru functia de prim-ministru, este programata sa inceapa la ora 11.00.


Pentru a fi investit, Guvernul propus de Ungureanu trebuie sa primeasca votul majoritatii de 233 de parlamentari, lucru fezabil, in absenta unor elemente surpriza, in conditiile in care grupurile din arcul guvernamental au, impreuna, 244 de deputati si senatori.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.