Premierul desemnat si liderii coalitiei au convenit ca in programul de guvernare al noului Cabinet sa fie prevazuta cresterea veniturilor populatiei, in functie de resursele economiei.

Sursele citate de MEDIAFAX au aratat ca la momentul respectiv coalitia va opta intre doua variante, si anume pentru cresterea directa a veniturilor sau reducerea contributiilor de asigurari sociale si indexari de pensii.

Programul de guvernare mai include "intentia ferma" a Executivului de a vinde pe bursa pachete minoritare de actiuni detinute de stat la diferite companii, precum si adoptarea Legii holdingului, proiect aflat in discutie inca din 2009.

Regasesti intregul program de guvernare a cabinetului Ungureanu aici.

O alta prioritate este analizarea modalitatilor de taxare a marilor averi. Viitorul guvern isi propune si elaborarea si aprobarea legii privind amnistia fiscala pentru functionarii publici, dar si inlocuirea treptata a subventiilor de la buget pentru sistemul agricol cu fonduri primite de la UE, scrie realitatea.net.

Programul de guvernare prevede continuarea reformelor legislative si institutionale in domeniul sanatatii, implementarea unui proiect pilot referitor la functionarea spitalelor ca fundatii sau asociatii si a unui alt proiect pilot cu privire la salarizarea diferentiata in functie de performanta, a personalului din sistemul sanitar.

Afla care este componenta cabinetului Ungureanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.