Decretele privind revocarea lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii si numirea Sulfinei Barbu la conducerea Ministerului Muncii au fost publicate, luni, in Monitorul Oficial, urmand ca in cursul zilei noul titular al portofoliului sa depuna juramantul.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a semnat, vineri, decretul pentru revocarea din functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a lui Laurentiu Sebastian Lazaroiu.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru numirea Sulfinei Barbu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

  • O sarcina dificila

"Este o misiune dificila. Cred ca pentru orice politician un astfel de minister si cu o misiune atat de importanta este sigur si o provocare, dar si o misiune dificila", a spus Sulfina Barbu, citata de MEDIAFAX.

Ea a afirmat ca Ministerul Muncii este "extrem de complex, cu activitate extrem de dificila pentru perioada urmatoare", precizand ca printre prioritatile pe care le va avea ca ministru vor fi Legea asistentei sociale si aprobarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale.

"Legea asistentei sociale, asa cum am mai mentionat, o lege cadru esentiala pentru acest domeniu trebuie sa treaca de Parlamentul Romaniei in cel mai scurt timp si impreuna cu toti colegii parlamentari sper sa acceleram procesul de proceduri parlamentare pentru ca de aici subsecvente vor fi 15 acte normative modificate. Si sa nu uitam, ne pregatim de aprobarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale in Parlamentul Romaniei in aceasta toamna, un moment extrem de important pentru a pune bazele eficientizarii cheltuielilor sociale si aici efortul de explicare opiniei publice va trebui sa fie foarte mare pentru ca fiecare roman sa fie convins ca acesti bani, tot ce tine de asistenta sociala, merg la oamenii si la romanii care au cu adevarat nevoie, la categoriile vulnerabile si sunt eliminate erorile din sistem", a afirmat Sulfina Barbu.

Citeste si:
Se majorează valoarea tichetelor de creșă! Câți bani vor primi...
Se majorează valoarea...

Sulfina Barbu, un fel de jolly joker al PDL?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.