Crește valoarea tichetelor de creșă! Potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică de ministerul Muncii, valoarea tichetelor de creșă va crește începând din luna aprilie.

Tichetele de creșă cresc, începând din aprilie

Potrivit ministerului Muncii, valoarea tichetelor de creșă ar urma să crească. Valoarea tichetelor se va majora cu 30 de lei. Prin urmare, începând din luna aprilie, tichetele de creșă vor valora 600 de lei lunar, potrivit ordinului pus în dezbatere publică de ministerul Muncii.

În România, tichetele de creșă se acordă angajaților (n. red, stat sau privat) care dispun de concediu sau indemnizație pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, potrivit legii nr. 165/2018. Conform Ordinului nr. 2.062/2022, în momentul de față, valoarea unui tichet de creșă este în sumă de 570 de lei.

Ordinul nr. 2.062/1.306/2022, privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2022, are în vedere următoarele prevederi:

„Art. 1. – Pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 lei.

Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2023, respectiv august 2023 și septembrie 2023.”, se arată în lege.

Cine poate primi tichete sociale și cum se oferă acestea

Sun tichetele de creșă se înțelege bilete cu valoare care se oferă în fiecare lună angajaților care nu beneficiază de concediu și de indemnizație acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Citeste si:
Gabriela Firea vrea un nou mandat de primar. Ce spune despre o...
Gabriela Firea vrea un nou...

Aceste tichetele valorice sunt oferite atât angajaților din sistemul de stat, cât și celor din sistemul privat. Aceste tichete de creșă pot fi folosite doar pentru a achita taxele la creșa unde a fost înscris copilul angajatului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.