Premierul Emil Boc il revoca din functie pe Sebastian Lazaroiu. Cine va fi noul ministru al Muncii?

In temeiul articolului 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, premierul Emil Boc a cerut revocarea din functie a ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei.

Totodata, Primul-Ministru a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Alineatul invocat prevede faptul ca, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului, scrie MEDIAFAX.

  • Ce spune Lazaroiu

"Respect decizia premierului. Nu m-am nascut ministru. Mergem mai departe", a declarat Lazaroiu, pentru MEDIAFAX, comentand revocarea sa.

Prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde, i-a cerut anterior lui Emil Boc sa-l schimbe pe Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii, ca urmare a ultimelor declaratii considerate "jignitoare" la adresa partidului.

"Lazaroiu nu a facut nimic relevant pana acum ca sa ocupe postul de ministru al Muncii si ar trebui sa stie ca se afla acolo doar prin vointa PDL", a declarat Sorin Frunzaverde pentru realitatea.net.

  • Sulfina Barbu: Astept reactia presedintelui. Am avut discutii cu premierul aseara si azi dimineata

"Am avut o consultare cu domnul Emil Boc pentru aceasta nominalizare, care nu este noua. Ea s-a concretizat aseara si in dimineata aceasta. Asteptam din partea domnului presedinte reactia, daca accepta nominalizarea si dupa aceea discutam despre prioritatile ministerului", a precizat deputatul PDL Sulfina Barbu, potrivit MEDIAFAX.

Iata declaratia care l-a "ingropat" pe ministrul Muncii - Lazaroiu: Fara Alba ca Zapada pierdem si presedintia si guvernul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.