Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, sustine, intr-o postare despre Congresul Mondial al Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism, care are loc in Romania, ca i-ar placea daca jurnalistii romani de pe domeniu ar adopta mai mult din modul de raportare al strainilor la tara noastra.

Elena Udrea mentioneaza ca Romania este gazda celui de-al 53-lea Congres Mondial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism (FIJET). Intre 17 si 25 septembrie, 200 de jurnalisti de la cele mai prestigioase publicatii de turism se vor afla in tara noastra pentru a evalua si promova apoi potentialul turistic. FIJET este cea mai mare organizatie de profil, fiind infiintata in 1954 si apoi asociata UNESCO, potrivit sursei.

"Acest Congres este o sansa foarte mare pe care Romania o are in a se promova ca destinatie turistica. Este o borna de parcurs in punerea in aplicare a planului de marketing privind brandul de turism national. Simplul fapt ca evenimentul are loc in Romania este o recunoastere a progreselor facute de tara noastra in ultimii ani. De altfel, decizia organizarii Congresului in tara noastra a fost luata in 2009, cand Romania a primit nu mai putin de trei Mere de Aur (Pommes d'or), una dintre cele mai prestigioase distinctii din domeniul turismului la nivel international. Anterior, Romania primise un singur Mar de Aur, in anul 1975. In general, tarile se lupta pentru organizarea acestui congres, iar locatia aleasa este intotdeauna o destinatie la moda in perioada respectiva. In anii trecuti, Congresele FIJET s-au tinut in Turcia, Austria, Spania, Columbia, Egipt sau Croatia", scrie Elena Udrea, conform MEDIAFAX.

Ea afirma ca pentru cele noua zile petrecute in Romania, organizatorii au pregatit un traseu turistic extrem de interesant, care sa puna in valoare potentialul natural al Romaniei, dar si destinatii turistice culturale de prima mana la nivel european

  • Unde ii plimba Udrea pe jurnalistii straini?

"Astfel, pe langa Palatul Parlamentului si Palatul Cotroceni, jurnlistii pe turism vor putea vedea manastirile Moldovita, Voronet si Sucevita, vor face o excursie cu Mocanita aproape de Gura Humorului, vor participa la un atelier de olarit la Marginea, vor vizita Cetatea Medievala Sighisoara, unde are loc Festivalul Medieval, vor vizita Sibiul, Castelul Bran, Sinaia si Castelul Peles si se vor intoarce apoi la Bucuresti pentru festivitatile de inchidere a Congresului. Dupa, doritorii se pot inscrie si la o excursie in Delta Dunarii. Cred ca este cel mai bun traseu pe care l-am fi putut realiza pentru cele noua zile ale Congresului, iar participantii vor putea evalua cu adevarat potentialul turistic al Romaniei", scrie Elena Udrea.
Citeste si:
Redacția Automarket a configurat trei versiuni Nissan X-Trail, în...
Redacția Automarket a...

Ea precizeaza ca "evident, intregul Congres va sta sub semnul brandului national de turism: Explore the Carpathian Garden". "Ceea ce este deopotriva o recunoastere a calitatii acestuia ca instrument de promovare turistica, dar si o ocazie in plus de a ne consolida identitatea turistica la nivel international. In acest context, mi-ar placea foarte mult daca si jurnalistii romani care scriu despre turismul national ar adopta mai mult din modul de raportare al strainilor la tara noastra", se arata in incheierea postarii Elenei Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.