Viziunea USL privind administratia publica si dezvoltarea regionala prevede ca cele opt regiuni de dezvoltare sa devina si centre ale administratiei regionale, iar Guvernul sa desemneze opt prefecti ai regiunilor

Presedintele social-democrat, Victor Ponta, a precizat astazi ca trebuie ca in perioada 2012-1016 sa se construiasca institutii noi, una dintre acestea fiind un consiliu regional condus de un presedinte ales, care sa reprezinte alesii locali. Trebuie, de asemenea, construita o Camera superioara a Parlamentului, respectiv Senatul , care sa reprezinte in special interesele politice ale puterilor regionale.

Acesta a adaugat ca si sistemul judiciar trebuie adaptat, astfel incat fiecare regiune sa aiba o Curte de Apel, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit viziunii USL, Consiliul regional va avea un presedinte ales direct de cetateni, cu membri cu atributii in domenii executive si buget propriu.
Ponta a aratat ca Guvernul va desemna opt prefecti, dar care sa NU fie sefii presedintilor de consilii regionale sau judetene sau a primarilor, ci sa reprezinte Guvernul si sa sprijine regiunile.


Liderul PSD a vorbit si despre infiintarea unui Consiliu economic si social regional, cu rol consultativ in luarea deciziilor executive si cu atributii stabilite prin dezbatere publica.

"Vreau ca primarii din Romania sa nu mai fie cersetori la Guvernul Romaniei, ci sa fie stapani pe banii lor si pe banii comunitatilor lor"
, a adaugat Ponta.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Citeste si: Bruxelles: Nu am fost informati despre reorganizarea Romaniei

Cum vrea Basescu sa reorganizeze Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.