Comisia Europeana cunoaste dezbaterea politica interna din Romania legata de reorganizarea administrativ teritoriala, dar nu a primit nici o informatie oficiala sau vreo notificare in acest sens, au declarat surse din cadrul Comisiei Europene.

De asemenea, Comisia apreciaza ca reorganizarea Romaniei pe regiuni si nu pe judete nu va putea produce schimbari in actulul flux de acordare a fondurilor europene, relateaza Adevarul.

„Avand in vedere momentul avansat in timp de perioada actuala de programare si de necesitatea de a accelera punerea in aplicare efcienta a programelor de dezvoltare regionala 2007-2013 in Romania, consideram ca autoritatile romane isi vor concentra toate eforturile pe implementarea cu succes a programelor operationale, in actuala perioada, in cadrul structurilor actuale, pentru care aceste programe au fost concepute si convenite intre Comisia Europeana si Romania", se arata in raspunsul reprezentantilor Comisiei Europene pe politici regionale.


Capitalele noilor judete, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei, vor fi Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.